Розробники показали, як виглядає інтерфейс ОС Fuchsia від Google

В останні місяці чуток про операційну систему Fuchsia, яка в найближчому майбутньому має замінити собою інші платформи, стало значно менше, але це аж ніяк не означає, що Google відмовилася від її розробки. За час затишшя Fuchsia хоч і не перетворилася на повноцінну альтернативу Android і Wear OS, але встигла обрости додатковими шарами програмного коду, а також отримала новий інтерфейс, який імовірно ляже в основу мобільного збірки ОС.

На представлених скріншотах немає нічого, крім класичного рядка введення команд, характерної для попередніх збірок операційної системи. Втім, чекати чогось більшого від преальфа-версії було б дивно. Але навіть в ній вже простежується універсальність і здатність підлаштовуватися під пристрій, на якому її запускають. Зрештою, саме Fuchsia належить стати універсальною платформою, на базі якої будуть працювати всі майбутні пристрої Google.

Наприклад, те, що ми бачимо вище, — це оболонка Ermine. Вона більш-менш відповідає тому, як повинен виглядати інтерфейс ОС для смартфона. А ось на ноутбуках Fuchsia використовує Armadillo UI і виглядає зовсім інакше, пропонуючи картковий інтерфейс і можливість роботи з декількома додатками одночасно.

Незважаючи на те, що Google веде розробку Fuchsia вже кілька років і не надто приховує цей факт, пошуковий гігант не поспішає розкривати якісь значущі подробиці про нову платформу. Єдине, що відомо про неї, напевно, — це те, що Fuchsia використовує ядро Magenta, яке забезпечує більш широкі можливості, ніж Linux, що лежить в основі Android, а також здатність працювати на різних пристроях від гаджетів з категорії «розумний будинок» до ноутбуків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.