Смартфони Samsung Galaxy S назвали найгіршою інвестицією, на відміну від iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія BankMyCell, що займається перепродажем смартфонів, вживаних, опублікувала звіт, згідно з яким смартфони Samsung Galaxy S визнані не найвдалішим варіантом для інвестицій, так як вони сильно втрачають у своїй ринковій вартості після покупки.

Як приклад наводиться ситуація з Galaxy S9. Смартфон вийшов в березні 2019 року за ціною $720 (19 тис. грн.). Вже через 9 місяців його вартість впала на 60%. За даними BankMyCell, Galaxy S9 став одним з найбільш швидко знецінюючихся телефонів: в цьому антирейтингу він знаходиться на третьому місці, на одну позицію вище моделі Galaxy S9 Plus. Як зазначається, вже за перший місяць Galaxy S9 втратив 41,66% своєї вартості. Не виключено, що те ж саме станеться і з новеньким Galaxy S10.

На інший частіше ваг як приклад іншого стану речей – iPhone X: він знецінюється в два рази повільніше, ніж Galaxy S9. Так, при початковою ціною $999 (26400 грн.) дев’ять місяців по тому він коштував $690 (18200 грн.).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Висновок з цього простий: якщо у людини є бажання не тільки придбати смартфон, але ще й максимально зберегти вкладені в нього кошти (незалежно від того, чи буде згодом він проданий або зданий, наприклад, trade-in), краще вибирати iPhone. Нехай смартфони Apple і дорожче спочатку, але під час періоду експлуатації вони дешевшають набагато повільніше тих же Galaxy S.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.