Google показала, як буде виглядати сторінка пошукової видачі в разі прийняття «Директиви про копірайт»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже сьогодні в Європейській Раді пройде голосування за сумнозвісний законодавчий акт, який прозвали «Директивою про копірайт» (Copyright Directive). Документ великий і охоплює багато аспектів, що стосуються авторського права, але якщо коротко, найбільше критики викликали дві статті документа: «податок на посилання» (дозволяє видавцям вимагати гроші в Google і інших гігантів цитування своїх матеріалів) і «фільтр на завантаження» (вимагає від платформ зразок YouTube, Facebook і Twitter блокувати поширення авторських матеріалів).

Нескладно здогадатися, до чого призведе прийняття цієї директиви у вихідному вигляді. Власне, Google вирішила зайвий раз продемонструвати, як буде виглядати та ж пошукова сторінка.

Як можна бачити, вона буде виглядати, м’яко кажучи, дивно. У ній не буде ні зображень, ні заголовків матеріалів, не буде нічого. Тому що за будь-який подібний «матеріал» автори і видавці можуть зажадати гроші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо сьогодні директива набере достатню кількість голосів, 21 січня будуть переговори між Європейським парламентом і Радою, а потім остаточне голосування колись у березні. Також варто відзначити, що в процесі директиву можуть змінити, прибравши або відредагувавши найбільш спірні частини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.