Опублікована дорожна карта нових процесорних архітектур Intel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора компанія Intel провела захід “День архітектури 2018”, на якому розповіла багато цікавого про свої майбутні продукти. Зокрема, про архітектуру Sunnycove, яка має лягти в основу процесорів Ice Lake, і про бренд Intel Xe, під яким з’являться дискретні відеокарти компанії в 2020 році.

Ресурс AnandTech ще й отримав невелику дорожню карту Intel, що розкриває імена наступних процесорних архітектур і терміни їх реалізації в кремнії.

Так, за архітектурою Sunnycove послідує Williowcove. Процесори на цій архітектурі вийдуть в 2020 році і, ймовірно, збережуть 10-нанометровий техпроцес. Дана архітектура принесе нову структуру кеш-пам’яті, додаткові функції безпеки і деяку оптимізацію транзисторів. Судячи з усього, особливого приросту продуктивності при цьому не буде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свіжа Дорожня карта Intel розкриває подробиці про нові процесорні архітектури
Після цього покоління вийдуть CPU на архітектурі Goldencove. Це трапиться в 2021 році. Очікується перехід на семинанометровый техпроцес, чергове збільшення продуктивності, акцент на продуктивність в задачах штучного інтелекту і якісь зміни, що стосуються мережевих протоколів і безпеки.

Крім того, Дорожня карта містить інформацію і про лінійку “атомних” CPU. Наступного року нас чекають процесори з архітектурою Tremont, орієнтованої на підвищення продуктивності і поліпшення енергоефективності. У 2021 році вийде архітектура Gracemont, а коли пізніше, але раніше 2023 року, нас чекає ще одна зміна архітектури.

Якщо подивитися на іншу недавню дорожню карту, можна припустити, що носіями архітектури Tremont будуть CPU покоління Gemini Lake+, а покоління Jasper Lake як раз буде використовувати архітектуру Gracemont.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.