Які бувають програми для бізнесу?

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Будь-яка компанія для масштабування та налагодження бізнес-процесів потребує спеціальних інструментів. Таке програмне забезпечення допоможе оптимізувати діяльність підприємства, автоматизувати стандартні рутинні задачі, пришвидшити розрахунки з персоналом та постачальниками, мінімізувати вплив людського фактора тощо.

Реклама

На платформі Shelfy представлені ефективні програми з різних напрямків, а саме: CRM-системи, ERP, LMS, Task Manager, HRIS/HRM, Finance, Email-розсилки, Marketing Tool, Call Tracking, Recruiting тощо. Наша команда працює над всебічним та об’єктивним висвітленням інформації про наявні на ринку ПЗ продукти, які зможуть задовольнити потреби саме вашого бізнесу. Усі дані, зібрані від компаній, ми структуруємо за ключовими параметрами відповідно до конкретних бізнес-задач. Автоматизуйте свої бізнес-процеси, покращуючи тим самим роботу компанії!

Автоматизація бізнес-процесів: ключові можливості та основні переваги

Автоматизація бізнес-процесів – це заміна виконання рутинних операцій працівниками набором алгоритмів та сервісів. Делегування трудомістких монотонних задач програмному забезпеченню дозволяє розвантажити співробітників, які зможуть приділяти свій час нетривіальним задачам: візуалізація, мозковий штурм, аналіз якості тощо. Отже, автоматизація дозволяє спростити виконання рутинних задач, зменшити кількість помилок, уникнути непередбачених витрат, підвищити продуктивність та прибутковість бізнесу.

Розглянемо ключові можливості впровадження інструментів для автоматизації бізнес-процесів:

  • Економія часу: рутинні операції виконуються автоматично за заданим алгоритмом, а звільнений час можна використати для нагальних та стратегічно важливих задач;
  • Економія коштів та ресурсів: співробітники будуть звільнені від виконання рутинних завдань, що дозволить оптимізувати витрати та робочий час працівників. І хоча впровадження інструментів автоматизації також потребують додаткових фінансових вкладень, усі інвестиції окупляться в довгостроковій перспективі;
  • Збільшення прибутків: покращення якості бізнес-процесів дозволить підвищити ефективність діяльність компанії. Наприклад, зручна форма для замовлень зменшить відтік клієнтів, підвищивши тим самим прибутки компанії;
  • Покращення взаємовідносин з цільовою аудиторією: звільнений завдяки автоматизації час можна використати для покращення якості контенту. Персоналізація контенту та пропозиції дозволить побудувати міцні та взаємовигідні відносини з потенційними клієнтами;
  • Масштабування бізнесу: можливість прийняття та обробки більшої кількості замовлень, а також реалізовувати більше товарів або послуг;
  • Підвищення продуктивності: присутність людського фактора може знижувати ефективність багатьох бізнес-процесів: звітність, документообіг тощо;
  • Безпека даних: захищеність бази даних від сторонніх впливів та витоку інформації для мінімізації ймовірності несанкціонованого доступу до системи.

Види програм для бізнесу

На платформі Shelfy доступні наступні види систем та програм для автоматизації бізнес-процесів:

CRM. Customer Relationship Management – програмне забезпечення для управління відносинами з клієнтами. Серед основних функцій цих систем можна виділити збір та систематизацію бази даних, створення завдань та нагадувань для менеджерів, автоматизацію воронки продажів на всіх її етапах, отримання детальної аналітики, персоналізацію комунікації з покупцями, сегментацію клієнтської бази, відстеження взаємодій та активності, оцінку продуктивності персоналу та автоматизацію рутинних задач. CRM-система буде корисною практично для кожного відділу компанії: від команди продажів до маркетингового чи рекрутингового підрозділу. Цей інструмент підходить для бізнесу будь-якого розміру та галузі: інтернет-магазини, салони краси, транспортні компанії, банківські установи тощо.

ERP. Enterprise Resource Planning – це програмне забезпечення для планування ресурсів підприємства. Цей інструмент дозволяє об’єднати усі бізнес-процеси та ресурси компанії в єдину систему для спрощення, прискорення та оптимізації діяльності підприємства. ERP системи являють собою комплекс програм для управління підприємством, що працюють на єдиній базі даних та синхронізуються між собою в режимі реального часу. Можна впроваджувати окремі модулі, які задовольняють конкретні потреби бізнесу. Комплексний підхід до автоматизації надає ERP системам наступні переваги: об’єднання усіх бізнес-процесів, контроль роботи усіх підрозділів підприємства, спрощення взаємодії між відділами, планування матеріальних потреб, зменшення операційних витрат, підвищення ефективності комунікації з клієнтами та постачальниками.

LMS. Learning Management System – це програмне забезпечення для створення освітніх продуктів та організації онлайн-навчання. Цей інструмент буде корисним для просування та реалізації освітніх курсів та інфо продуктів, організації онлайн-режиму навчання, а також підвищення кваліфікації працівників. Серед основних можливостей використання LMS систем можна виділити: створення та розміщення освітніх матеріалів, автоматизацію та оптимізацію навчального процесу, ведення єдиної бази учнів, адаптацію нових співробітників та підвищення кваліфікації існуючих працівників, формування бази знань, відстеження прогресу, проведення тестувань, створення сертифікатів та дипломів за готовими шаблонами тощо.

Task Manager. Системи управління задачами – програмне забезпечення для збору усіх задач команди в єдиному просторі. Цей інструмент дозволяє структурувати та зробити роботу команди більш прозорою та зрозумілою завдяки чітким спискам завдань, графікам, канбан-дошкам, діаграмам Ганта тощо. Керівники зможуть ефективно спланувати роботу, підвищити залученість працівників та підвищити ефективність їх діяльності. Спливаючі сповіщення та нагадування не дозволять пропустити жоден дедлайн, а автоматичне генерування звітності щодо діяльності працівників дозволить суттєво заощадити час.

HRM/HRIS. Human Resource Management або Human Resources Information System – це програмне забезпечення для роботи з власним персоналом для автоматизації найму, відбору, залучення, онбордингу персоналу, проведення навчання та підвищення кваліфікації, оцінки продуктивності їх діяльності, визначення нагород, пільг та мотивації. HRM/HRIS мають базу даних співробітників, календар важливих подій, інструменти для аналізу кандидатів та адаптації нових працівників. Система автоматично призначає інтерв’ю, створює розсилку листів, вакансій тощо.

Email-розсилки. Інструменти для створення email розсилок дозволяють автоматизувати відправку листів поштою визначеній групі адресатів. Таке ПЗ дозволяє комплексно досягати цілей у сфері email та direct- маркетингу. Створення розсилок дозволяє ефективно управляти та контролювати комунікацію з ЦА, збільшити кількість потенційних клієнтів та підвищити показник конверсії.

Marketing  tools. ПЗ для автоматизації маркетингу дозволяє оптимізувати робочі процеси, створити персоналізований підхід до користувачів, генерувати, кваліфікувати та перетворювати потенційних клієнтів у покупців. За допомогою інструментів для автоматизації маркетингу спеціалісти зможуть класифікувати цільову аудиторію, створювати цікавий контент, надсилати листи потенційним клієнтам тощо. Важлива частина використання інструментів автоматизації маркетингу – це аналіз результатів та адаптація маркетингового плану під нові дані.

Call tracking. Системи коллтрекінгу дозволяють оптимізувати телефонні дзвінки та підвищити якість обслуговування клієнтів завдяки детальній аналітиці, статистиці та функції зворотного дзвінка. Це ПЗ допомагає визначити, який саме рекламний канал привів користувача, що здійснив дзвінок завдяки принципу підміни номерів телефонів. Впровадження системи call tracking дозволить провести оцінку рентабельності дзвінків, відстежити якість роботи кол-центру, оптимізувати рекламні витрати та підвищити ефективність рекламної кампанії.

Підсумок

Отже, програми для автоматизації бізнесу допомагають покращити та розширити різноманітні процеси компанії: від продажу до збору відгуків клієнтів. Це дозволяє підтримувати конкурентоспроможність та оптимізувати роботу підприємства.

Впровадження програм для автоматизації, таких як CRM, ERP, HRM, Task Manager тощо, дозволить зменшити ймовірність виникнення помилок, збоїв через людський фактор при виконанні рутинних задач. Сподіваємося, що ми внесли ясність і наблизили вас до розуміння, що являють собою системи автоматизації бізнес-процесів, та яку програму слід обрати саме вам.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: