Інше

П’ять причин відключити Always On Display на iPhone 14 Pro просто зараз

Share
Час читання: 2 хв.

Однією з новітніх функцій iPhone 14 Pro є постійно увімкнений дисплей. В Android система AOD існує вже кілька років, але стиль, якого дотримується Apple, зовсім інший. Постійно включений дисплей iPhone 14 Pro не схожий ні на що, та це не робить його відмінним. Нижче ми перерахуємо п’ять причин, через які ми вважаємо, що реалізація AOD в Айфоні не така хороша, як здається.

Чому варто відключити Always On Display на iPhone

На презентації технологія викликала «вау-ефект», але на практиці функція виявилася компромісною. Розглянемо проблеми, які викликає функція, докладніше:

  1. Епл не дає контролювати те, що відбувається на екрані блокування. Завжди включений дисплей на Apple iPhone 14 Pro не налаштовується, на відміну від того, як технологія реалізована у виробників Android. Наприклад, ви не можете вручну змінити рівень яскравості Always On Display відповідно до ваших уподобань — екран автоматично регулює цей параметр в залежності від навколишнього освітлення. Користувач не може змінити стиль безпосередньо в режимі затемнення. Телефон зберігає той самий вигляд, як стандартний локскрін.
  2. Always On Display споживає більше заряду батареї. В Android функція AOD робить екран повністю чорним, завдяки OLED-панелі пікселі на дисплеї вимикаються. Тільки невелика частина екрана залишається освітленою, щоб показувати годинник, відсоток заряду батареї та іншу інформацію. Такий підхід мінімізує витрату заряду. У реалізації Епл локскрін не стає чорним. Замість цього він просто затемнює екран блокування та знижує частоту оновлення до 1 Гц. Можливо, це не проблема для 14 Про Макс з його акумулятором на 4 323 мАг. Але Айфон 14 Про та його батарея місткістю 3 200 мАг сильніше відчуває енергоспоживання Always On Display.
  3. Реалізація функції від Епл привертає більше уваги. Оскільки функція не відключає більшу частину екрана, створюється відчуття, наче телефон все ще активний. Це провокує постійно заглядати в телефон. Набагато краще було б дозволити власнику смартфона вибирати, коли варто активувати постійно включений екран. Наприклад, на телефоні Samsung можна налаштувати показ після натискання, за розкладом або тільки для нових повідомлень.
  4. Функція зберігає менше конфіденційності. Шпалери екрана блокування, хоча тьмяніші, завжди будуть видні тим, хто знаходиться поруч зі смартфоном. Користувач тепер повинен вибирати, яке зображення встановити в якості шпалер локскріна, щоб не викликати питання у навколишніх людей.
  5. Технологія може стати причиною вигоряння екрана. OLED-екрани ще не можуть впоратися з їх головною «хворобою» — частини матриці знебарвлюються або повністю вигоряють через статичне зображення, яке показувалося довгий час. Епл тестує смартфони, тому протягом декількох років користувач не зіткнеться з цією проблемою. Що довше працює екран блокування, то вище ймовірність пошкодити матрицю.

Завжди включений дисплей iPhone унікальний, та не ідеальний

Реалізація Apple, безумовно, креативна, та це класичний приклад вибору форми замість функції. Тобто — красиво, та не особливо корисно. Підхід, якого дотримуються виробники Android, має набагато більше сенсу. Зрештою, мета AOD — показати вам всю необхідну інформацію, але не більше.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024