Статті

Названі електроприлади, які не можна вимикати з мережі

Share
Час читання: < 1 хв.

На тлі віялових відключень електроенергії в Україні споживачів просять максимально знижувати використання електроприладів у піковий ранковий та вечірній годинник. Багато людей почали на ніч вимикати електроприлади з розетки, якими вони не користуються. Однак, потрібно знати, як не нашкодити своїй техніці, і що краще залишати увімкненим.

Телевізори та роутери

Телевізори Smart TV підключаються до маршрутизатора WLAN. Як тільки роутер знеструмлюється, мережа стає недоступною, і телевізор не працює. При повторному увімкненні, можливо, доведеться перепрограмувати налаштування ТБ.

Телевізор може автоматично завантажити оновлення у фоновому режимі. Якщо його відключено від мережі, процес оновлення перервано. Це може призвести навіть до погіршення якості зображення. Оновлення телевізора зазвичай виконуються вночі. Тому подумайте, чи потрібно відключати роутер і ТБ заради економії електроенергії, адже вони не так багато споживають, а наслідки таких відключень вас можуть не влаштувати.

Принтери

Якщо принтер повністю відключений від живлення, після повторного ввімкнення та перезапуску в деяких моделях може відбутися очищення принтера. При очищенні прилад витрачає багато чорнила.

Зверніть увагу, що сам принтер при підключенні майже не споживає електроенергію, тому потенційна економія буде ледь помітна.

А ось що дійсно потрібно відключати з розетки задля економії електрики, так це зарядні пристрої для смартфонів та планшетів, ноутбуки, дрібну кухонну побутову техніку (чайники, кавомашини, блендери, тостери).

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • Дурні зауваження. 1). Якщо вимкнуть світло (а таке відбувається навіть у автора, якщо він не олігарх із завищеною самооцінкою), то все станеться й так, але більшість приладів мають CMOS пам'ять, якій до кобзона перепади. Принтери таке роблять лише чорнильні і лише перед друком. Натомість маємо знати, що абсолютно кожна лампочка чи будь-що, під'єднане до v220 щось та тягне, будь то простий подовжувач чи холодильник

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024