Як вибрати ігрову мишу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мишa – пристрій, який рядові користувачі купують навмaння, вибирaючи за зовнішнім виглядом. Геймерам ж такий підхід не підійде, їм потрібно ігрова миша, яка володіє поліпшеними характеристиками, широким функціонaлом і стильним дизайном. Та миша, яка ідеaльно ляже в руку і дозволить випереджати суперників в будь-якій грі. У даній статті ми розберемо характеристики ігрової миші і як її вибрати з огляду на останні тенденції від виробників.  Ігрові миші це те що ми рекомендуємо Вам придбати як найшвидше.

Тип сенсора – оптичний чи лазерний

Миші діляться на два види за типом сенсора – оптичні і лазерні . Лазерна миша може працювати практично на будь-якій поверхні, будь це тканинний килимок, глянцева або скляна поверхня. Поверхня може бути нерівною, жорстких вимог тут немає. Ще однією перевагою лазерної миші є її низьке енергоспоживання, тому практично завжди в бездротових мишах використовується лазерний сенсор. І найголовніше – лазерний сенсор має високу роздільну здатність, що означає більш швидкої переміщення покажчика.

Оптичний сенсор менш чутливий на запорошених та брудних поверхнях. У них не використовуються алгоритми виправлення руху або передбачень, відключена апаратна акселерація, за рахунок цього миша з таким сенсором точніше рухається. Максимальна роздільна здатність такої миші набагато менше, ніж у лазерної.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Роздільна здатність сенсора

Роздільна здатність сенсора (DPI / CPI) є однією з основних характеристик миші. Чи означає вона наступне – чим вища роздільна здатність, тим більшу відстань пройде курсор на екрані щодо відстані, яке миша пройде на поверхні. Сучасні миші досягають показника в 16000 dpi, однак висока роздільна здатність не означає високу точність. Найчастіше з надлишком вистачає і 1600 dpi, а гравці в шутерах воліють і набагато менші показники, такі як 800 або 1200 dpi бо це дає більш високу точність прицілювання. Високий же DPI використовується в іграх жанру MOBA. Тому не варто гнатися за мишкою з максимальною роздільною здатністю, беріть ту, що підійде вам.

Максимальне прискорення і час відгуку

Час відгуку – параметр, що показує час за який сигнал прийде від мишки до комп’ютера. Чим менше час відгуку, тим краще, в ігрових мишок воно коливається в межах 1 мілісекунди. Максимальне прискорення – прискорення миші, при якому вона перестане відчувати килимок і прокрутиться навколо своєї осі. Оптичні миші в цьому плані краще тримаються, передаючи точні показники при різких рухах.

Ергономіка і дизайн

Більшість мишей випускаються в симетричних корпусах або в корпусах для правшів – виконаних в анатомічних формах руки, з урахуванням вигинів і западин. Є такі миші і для лівшів, знайти їх не складе труднощів серед геймерських рішень. Тому бажано вибрати миша під свою основну руку і її розмір – занадто маленькі миші будуть гравцям незручні. Звертайте увагу на матеріал миші – повністю пластикова миша буде ковзати, вибирайте ту, що має прогумовані вставки або матовий / шорсткий пластик – так ваші пальці не зісковзнуть навіть з вологих кнопок і відчуття будуть приємніше. Важливо й наявність якісних тефлонових ніжок, щоб миша ковзала плавно, бажано щоб в комплекті були і запасні.

Провідна або безпровідна?

При виборі ігрової миші багато хто замислюється – купити дротову або бездротову модель?

Плюси провідної миші:
+ Дешевша, ніж бездротова;
+ Менший час затримки;
+ Стабільне з’єднання;
+ Легша, ніж бездротова;

Плюси бездротової миші:
+ Відсутність кабелю дає свободу переміщення миші;
+ Відсутність кабелю також покращує естетику робочого столу;

Мінуси провідної миші:
– Кабель може ковзати на столі, плутатися з іншими кабелями і вносити безлад;

Мінуси бездротової миші:
– Більше час затримки, ніж у провідної миші (але не завжди, на багатьох бездротових мишах середнього і високого класу використовуються технології з низькою затримкою, наприклад, LightSpeed від Logitech;
– Дорожче, ніж дротова миша;
– Більша вага, ніж у провідної миші через батарейок;
– Необхідність періодично міняти батарейки і тримати їх вдома про запас, щоб не залишитися без миші;

З перерахованого вище можна зробити висновок, що у провідної миші більше плюсів, ніж у бездротової. Але якщо ціна миші для вас не проблема, вдома завжди є запасні батарейки, а полюбився вам модель має низьку затримкою, то безперечно варто придивитися до бездротової миші.

висновок

Ми сподіваємося, що цей посібник допоможе вам вибрати ідеальну для вас ігрову мишу, яка буде служити вам в найближчі роки. При виборі ігрової миші розглядайте все характеристики, підбирайте миша під себе і свої ігрові переваги, читайте відгуки власників даної моделі. Придивіться до таких перевіреним брендам як Logitech, Razer, ASUS, HyperX.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.