ШІ допоможе медикам прогнозувати зростання хворих COVID-19 і розподіляти на них ресурси

ШІ допоможе лікарям прогнозувати зростання хворих COVID-19 і розподіляти на них ресурси. Про це пише BBC з посиланням на представників Національної служби охорони здоров’я Великобританії (NHS).

Зараз NHS отримує величезну кількість дзвінків в телефонну службу від пацієнтів зі скаргами на симптоми можливої ​​коронавірусної інфекції. Медики не встигають самостійно заносити всі ці дані в спеціальні бази і навіть набирають 250 тис. волонтерів для допомоги.

Штучний інтелект, розробкою якого займаються компанії Amazon, Microsoft і Palantir, буде об’єднувати ці дані з інформацією з інших джерел, щоб прогнозувати, в яких лікарнях необхідна підвищена кількість апаратів ШВЛ, куди потрібно найняти більше медичного персоналу, а в якій лікарні звільнилося місце.

«Кожна лікарня буде думати: чи достатньо у нас вентиляторів? Нам же потрібно зберігати свої, бо хто знає, що станеться. А в сусідній лікарні будуть вмирати люди, тому що там немає вільних апаратів. І це явно не оптимальний розподіл цих пристроїв ».- NHS.         

Штучний інтелект буде аналізувати дані про кількість вільних і зайнятих апаратів ШВЛ по всіх лікарнях, рівень захворюваності серед персоналу, а також ступінь їх зайнятості, кількість вільних ліжок різного типу, тривалість перебування пацієнтів з COVID-19 і багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я