Новини України та Світу

Google Messages отримає функцію ШІ-захисту від шахрайських повідомлень

Share
Час читання: < 1 хв.

Google анонсувала нові інтелектуальні функції для компанії «Повідомлення» (Messages). Всі інструменти, що готуються до релізу, на основі ШІ-алгоритмів будуть спрямовані на боротьбу з шахрайством.

Що ще відомо

Першим нововведенням стане покращений механізм виявлення спаму, який Google прокачає за допомогою технології машинного навчання. Виявивши підозріле повідомлення, програма або відразу відправить його у відповідну папку, або повідомить користувача про знахідку.

Крім того, Google готується до запуску функції розумних оповіщень для небезпечних посилань. Йдеться про URL-адреси, які можуть містити шкідливе програмне забезпечення, фішингові сайти та інше. Програма автоматично відфільтровуватиме повідомлення з такими посиланнями і попереджатиме про них власника Android-гаджета.

Шахрайські повідомлення нерідко надходять із номерів абонентів інших країн. Тому незабаром такі вхідні будуть автоматично ховатися зі стрічки і відразу йти до папки «Спам».

Ще одна функція спрямована на усунення неприйнятного контенту. Вона зможе автоматично розмивати отримане зображення, попереджаючи користувача про потенційні ризики. Інструмент буде працювати за замовчуванням для користувачів віком до 18 років.

Зрештою, Google запускає систему перевірки контактів, яка використовує відкритий ключ кожного контакту для підтвердження його особи, перевіряючи облікові дані відправника за допомогою QR-коду або зареєстрованого номера телефону. Усі нововведення зараз перебувають на етапі тестування та стануть доступними по всьому світу до кінця року.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    OnePlus 13 може стати дорожчим у порівнянні з OnePlus 12

    Компанія OnePlus готується до запуску наступного флагманського смартфона OnePlus 13 вже 31 жовтня в Китаї.…

    24.10.2024

    iPad mini 8 буде оснащений екраном OLED

    11-дюймовий та 13-дюймовий планшети iPad Pro M4 стали першими пристроями Apple , що перейшли з…

    24.10.2024

    Starship стане довшим, а його діаметр значно збільшиться

    Ілон Маск, який керує одразу кількома компаніями, включаючи SpaceX, Tesla та Neuralink, підтвердив, що найближчими…

    24.10.2024

    Xiaomi 15 та Xiaomi 15 Pro з Snapdragon 8 Elite і HyperOS 2 з’явилися на офіційному зображенні

    Xiaomi показала Xiaomi 15 та Xiaomi 15 Pro збоку на офіційному зображенні. Як підтвердив представник…

    24.10.2024

    У Мережу злили характеристики Google Tensor G5, який розробляють без участі Samsung

    Портал Android Authority з посиланням на витік інформації з підрозділу Google gChips опублікував ключові характеристики…

    24.10.2024

    Ілону Маску загрожує 5 років в’язниці через звинувачення у купівлі голосів

    Міністерство юстиції США проводить розслідування за скаргами на пропозицію Ілонa Маска виплатити загалом $ 1…

    24.10.2024