Хакери атакували роботи-пилососи Ecovacs

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Роботи-пилососи китайської компанії Ecovacs стали об’єктом атаки хакерів у США, в результаті якої вони почали вигукувати расистські образи, повідомляє ABC News.

Реклама

Що ще відомо

Зловмисники отримали контроль над роботами-пилососами Ecovacs Deebot X2 у кількох містах США, керуючи їх рухом та використовуючи вбудовані динаміки для образ. Адвокат з Міннесоти Деніел Свенсон став жертвою атаки, коли його робот-пилосос почав поводитися дивно і вигукувати расистські лайки.

Про подібні інциденти повідомили й інші користувачі США. У деяких випадках роботи переслідували домашніх тварин, а в інших вигукували образи вночі. Свенсон подав скаргу до Ecovacs, яка провела розслідування та відключила IP-адресу зловмисника. Компанія заявила, що обліковий запис Свенсона зазнав кібератаки з використанням підстановки облікових даних.

Фахівці з кібербезпеки раніше попереджали Ecovacs про проблему з PIN-кодом, який перевірявся лише програмою, а не сервером або роботом. Представник Ecovacs повідомив, що недолік уже усунено. Компанія також відправила клієнтам лист із проханням змінити паролі та заявила, що у листопаді випустить оновлення системи безпеки для власників серії X2.

Цей інцидент наголошує на важливості посилення безпеки розумних пристроїв і змушує задуматися про наслідки кібератак на технології, з якими ми живемо.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ