Новини України та Світу

Apple додала останні iPod nano і iPod shuffle до списку застарілих пристроїв

Share
Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple офіційно додала останні моделі iPod nano та iPod shuffle до списку застарілих пристроїв, ознаменувавши тим самим кінець цілої доби цих популярних плеєрів.

Детальніше про iPod

У 2015 році Apple представила оновлені версії iPod nano сьомого покоління та iPod shuffle четвертого покоління з новими кольорами. Проте вже у 2017 році компанія повністю припинила виробництво та продаж цих пристроїв. Тепер, через сім років з моменту їх зняття з продажу, ці моделі вважаються застарілими.

Згідно з політикою Apple, пристрій визнається застарілим, якщо з його закінчення продажів минуло понад сім років. Це також означає, що такі пристрої більше не підлягають ремонту у фірмових магазинах Apple або авторизованих сервісних провайдерів, за винятком рідкісних випадків, таких як заміна акумуляторів для MacBook, що можливо протягом десяти років після припинення продажів.

Крім того, до списку застарілих пристроїв було додано iPhone 6. Раніше, у квітні, старшій версії цієї моделі — iPhone 6 Plus — вже було надано статус застарілої, проте стандартна версія iPhone 6 залишалася доступною у деяких реселерів в окремих країнах, і лише зараз отримала цей статус.

Крім цього, Apple перенесла кілька пристроїв до категорії «вінтажних». До них увійшли 12-дюймовий MacBook 2017 року випуску та iPad шостого покоління. Такі пристрої вважаються вінтажними, якщо з моменту їх зняття з продажу минуло понад п’ять років. Apple може запропонувати ремонт таких пристроїв, але за наявності необхідних запчастин.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPod
  • Останні записи

    Як авіарежим у телефоні може полегшити життя: 5 прихованих можливостей відомої функції

    Режим польоту необхідний на борту літака, щоб унеможливити перешкоди бортової апаратури. Поки він увімкнений, неактивно…

    09.10.2024

    Samsung випустить бета-версії One UI 7 і Android 15 для користувачів до кінця 2024 року

    Модератор офіційного форуму користувачів мобільних пристроїв Samsung повідомив, що процес бета-тестування нового інтерфейсу One UI…

    09.10.2024

    Павло Дуров назвав нововведення, які скоро з’являться у Telegram

    Засновник Telegram Павло Дуров анонсував наступну хвилю нововведень, які з'являться у месенджера найближчими днями. Що…

    09.10.2024

    Apple показала вражаючі можливості камери iPhone 16 Pro

    Компанія Apple випустила новий рекламний ролик, присвячений одній з недооцінених функцій iPhone 16 Pro і…

    08.10.2024

    Новий Galaxy A16 5G від Samsung отримуватиме оновлення до 2030 року

    Samsung представив свій новий смартфон Galaxy A16 5G, який пропонує кілька значних покращень порівняно з…

    08.10.2024

    Google тестує нову функцію “What’s new” для спрощення відстеження оновлень Android

    Незабаром Google запровадить нову функцію для Android, що дозволить користувачам відстежувати всі оновлення операційної системи.…

    08.10.2024