Новини України та Світу

Вчені з Китаю створили матеріал, який усуває причину займання акумуляторів

Share
Час читання: < 1 хв.

Корейські вчені розробили інноваційний матеріал відомий як Safety Reinforced Layer (SRL). Він усуває основну причину перегріву та загоряння акумуляторів, що особливо актуально в сучасному світі. Результати дослідження були опубліковані у журналі Nature Communications.

SRL – це найтонший шар завтовшки всього один мікрометр між катодним шаром і струмознімач. Його молекулярна структура змінюється у разі підвищення температури, запобігаючи спалаху.

Зі збільшенням температури електричний опір SRL зростає на 5000 Ом за кожен градус Цельсія. Цей процес оборотний і батарея може знову почати працювати після нормалізації температури.

Випробування показали, що акумулятори з SRL можуть запобігати або зупиняти спалах при появі полум’я. Це відкриває нові можливості для застосування у електрокарах. Компанія LGChem планує вивести батареї із SRL на ринок у 2025 році.

У серпні в Північній Каліфорнії сталася ДТП з електричною фурою Tesla Semi, яка згоріла через сильне загоряння. Це змушує задуматися про нові підходи до розробки та експлуатації акумуляторів для підвищення безпеки та надійності.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Що таке глобальна версія смартфона і що вона означає

    Одні й самі моделі смартфонів можуть відрізнятися маркуванням Global, CN яка багатьом незрозуміла. Ми ж…

    03.10.2024

    Користувачі скаржаться на збій у роботі Telegram: що сталося

    Користувачі з різних країн повідомляють про збій у роботі Telegram. Спостерігаються проблеми з надсиланням повідомлень,…

    03.10.2024

    Смартфони Samsung Galaxy S зламалися після оновлення

    Користувачі Reddit та Samsung Community стурбовані нещодавнім оновленням, яке призводить до безкінечного перезавантаження їх пристроїв.…

    03.10.2024

    Samsung знову економить: Базова модель Galaxy S25 отримає чіп Dimensity 9400 замість Snapdragon 8 Gen 4

    Очікується, що Samsung випустить свою довгоочікувану серію Galaxy S25 на початку наступного року, і, за…

    03.10.2024

    Автономність iPhone різко знизилась через бета-версію iOS 18

    Користувачі iPhone почали нарікати на різке зниження часу автономної роботи після встановлення бета-версії iOS 18.…

    03.10.2024

    Google розробляє штучний інтелект, який може міркувати як людина

    Google працює над програмним забезпеченням штучного інтелекту, яке дозволить йому міркувати, подібно до людського інтелекту.…

    03.10.2024