Статті

Що таке глобальна версія смартфона і що вона означає

Share
Час читання: 2 хв.

Одні й самі моделі смартфонів можуть відрізнятися маркуванням Global, CN яка багатьом незрозуміла. Ми ж розповімо, що мається на увазі під «глобальною версією телефону» і чим вона відрізняється від версій, орієнтованих на реалізацію в КНР.

Що ще відомо

Глобальна версія смартфона, як правило, має на увазі флагманський пристрій, до якого реалізовані найпередовіші рішення бренду. Такий гаджет працює в будь-якій точці світу, хоча в деяких країнах його функціонал часто обмежений місцевими законами або актуальними стандартами зв’язку.

Компанії-виробники часто адаптують флагманські телефони під конкретні ринки. Таке рішення дозволяє підвищити функціональність та рівень комфорту користувача у конкретній країні чи регіоні. Тому росіянам рекомендується вибирати телефони з маркуванням Ростест або EAC, а китайцям відповідно з позначкою CN іди China.

Global

“Глобалка” також може маркуватися символами CE або EU. До комплекту з подібними смартфонами йде європейська вилка або перехідники для розеток Австралії США. При цьому у прошивці телефону передбачені майже всі мови.

China

Гаджети для китайського ринку маркуються літерами СN. У комплекті з ними пропонується ЗУ з плоскими контактами, а в налаштуваннях зазвичай передбачено китайську та англійську мови.

Основні відмінності

Відрізняються версії смартфонів, зазначених вище, можуть за різними параметрами.

  1. Гарантійні зобов’язання. У разі пристроїв Global гарантійний ремонт здійснює тільки продавець. Якщо ж у вас версія для КНР, ви без проблем знайдете сервіс центри в даних країнах.
  2. Програмне забезпечення. Телефони Global мають стандартну операційну систему, що дозволяє встановлювати будь-яке ПЗ з офіційних магазинів додатків. У моделях China замість Google Play зазвичай встановлено китайські сервіси.
  3. Апаратне забезпечення. Адаптовані пристрої часто відрізняються від глобальних моделей бюджетнішими комплектуючими, що знижує їх характеристики. Наприклад, компанія Samsung у свої Global-флагмани ставить чіпи Snapdragon, тоді як локальні версії працюють на процесорах Exynos.

Крім цих трьох основних моментів, різниця може полягати в:

  • мовної прошивки;
  • системі навігації;
  • стандартів зв’язку;
  • класі волого пилозахисту;
  • якість штатної оптики;
  • швидкість роботи мережі Wi-Fi.
  • наявності та діапазоні робіт модулів NFC;
  • документації (інструкція, гарантійні талони, фірмові вкладки).

В цілому, телефони різних виробників у глобальній та локальній версіях можуть суттєво відрізнятися.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Користувачі скаржаться на збій у роботі Telegram: що сталося

    Користувачі з різних країн повідомляють про збій у роботі Telegram. Спостерігаються проблеми з надсиланням повідомлень,…

    03.10.2024

    Смартфони Samsung Galaxy S зламалися після оновлення

    Користувачі Reddit та Samsung Community стурбовані нещодавнім оновленням, яке призводить до безкінечного перезавантаження їх пристроїв.…

    03.10.2024

    Samsung знову економить: Базова модель Galaxy S25 отримає чіп Dimensity 9400 замість Snapdragon 8 Gen 4

    Очікується, що Samsung випустить свою довгоочікувану серію Galaxy S25 на початку наступного року, і, за…

    03.10.2024

    Автономність iPhone різко знизилась через бета-версію iOS 18

    Користувачі iPhone почали нарікати на різке зниження часу автономної роботи після встановлення бета-версії iOS 18.…

    03.10.2024

    Google розробляє штучний інтелект, який може міркувати як людина

    Google працює над програмним забезпеченням штучного інтелекту, яке дозволить йому міркувати, подібно до людського інтелекту.…

    03.10.2024

    Samsung запозичить функцію iOS 18 для швидшого пошуку медіа-контенту

    Авторитетний інсайдер під ніком Ice Universe поділився інформацією про те, що компанія Samsung впровадить у…

    03.10.2024