Новини України та Світу

Starlink досяг 4 мільйонів користувачів

Share
Час читання: < 1 хв.

Компанія SpaceX оголосила, що її космічним інтернет-сервісом Starlink користуються вже 4 мільйони клієнтів у всьому світі.

“Starlink підключив понад 4 мільйони користувачів до високошвидкісного інтернету в більш ніж 100 країнах”, — повідомили в компанії через платформу X.

Інтернет-проект, очолюваний Ілоном Маском, стрімко набирає популярність, залучивши 1 мільйон нових клієнтів лише за останні чотири місяці. Перші користувачі підключилися до Starlink у жовтні 2020 року, а до грудня 2022 року кількість підписників досягла одного мільйона.

З моменту запуску першої партії з 60 супутників на низькій навколоземній орбіті в 2019 році, Starlink зробив значний прогрес. Наразі мережа налічує близько 6300 супутників і продовжує розширюватися.

Окрім приватних користувачів, Starlink також обслуговує дедалі більше корпоративних клієнтів, серед яких круїзні компанії та авіалінії. Нещодавно Air France оголосила, що з наступного літа планує поступово запроваджувати Starlink у своїх літаках, забезпечуючи пасажирів високошвидкісним інтернетом. Згодом сервіс стане доступним у всьому парку літаків Air France. Для підключення пасажирам потрібно буде зареєструватися та увійти до програми лояльності Flying Blue.

“Під час польоту клієнти зможуть залишатися на зв’язку з друзями та сім’єю, стежити за світовими новинами в реальному часі, грати онлайн-ігри та дивитися потокове відео. Послуга буде доступна для смартфонів, планшетів і ноутбуків, при цьому кожен пасажир зможе підключати кілька пристроїв одночасно”, — йдеться у прес-релізі Air France.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Starlink
  • Останні записи

    Meizu анонсувала новий смартфон з ШІ та 144 Гц екраном

    Meizu представила новий смартфон Lucky 08, який привертає увагу своїм штучним інтелектом та яскравим дисплеєм.…

    27.09.2024

    Google Maps буде публічно попереджати про компанії, які публікують підроблені відгуки

    Google оновила свою політику щодо підроблених відгуків, тепер Google Maps публічно попереджатиме користувачів про компанії,…

    27.09.2024

    Чому іноді варто заряджати телефон лише до 50%, а не до 80-100%: важливі моменти

    Зазвичай користувачі заряджають свої мобільні телефони до 80% або навіть більше. У більшості випадків це…

    27.09.2024

    Будівельні гіганти інвестують $75 млн у низьковуглецевий цемент

    CRH і Holcim, два провідних гравці у будівельній галузі, інвестують $75 млн у Sublime Systems,…

    27.09.2024

    Шахраї використовували TikTok для злому користувачів Microsoft

    Як повідомляє видання SiliconANGLE, посилаючись на звіт Cofense, зловмисники почали використовувати соціальну мережу TikTok для…

    27.09.2024

    Оновлений iPad 11: Чого очікувати від бюджетної моделі Apple

    Apple працює над оновленням бюджетного ‌iPad‌, який не отримував змін із 2022 року. Оскільки це…

    27.09.2024