Starlink досяг 4 мільйонів користувачів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія SpaceX оголосила, що її космічним інтернет-сервісом Starlink користуються вже 4 мільйони клієнтів у всьому світі.

“Starlink підключив понад 4 мільйони користувачів до високошвидкісного інтернету в більш ніж 100 країнах”, — повідомили в компанії через платформу X.

Реклама

Інтернет-проект, очолюваний Ілоном Маском, стрімко набирає популярність, залучивши 1 мільйон нових клієнтів лише за останні чотири місяці. Перші користувачі підключилися до Starlink у жовтні 2020 року, а до грудня 2022 року кількість підписників досягла одного мільйона.

З моменту запуску першої партії з 60 супутників на низькій навколоземній орбіті в 2019 році, Starlink зробив значний прогрес. Наразі мережа налічує близько 6300 супутників і продовжує розширюватися.

Окрім приватних користувачів, Starlink також обслуговує дедалі більше корпоративних клієнтів, серед яких круїзні компанії та авіалінії. Нещодавно Air France оголосила, що з наступного літа планує поступово запроваджувати Starlink у своїх літаках, забезпечуючи пасажирів високошвидкісним інтернетом. Згодом сервіс стане доступним у всьому парку літаків Air France. Для підключення пасажирам потрібно буде зареєструватися та увійти до програми лояльності Flying Blue.

“Під час польоту клієнти зможуть залишатися на зв’язку з друзями та сім’єю, стежити за світовими новинами в реальному часі, грати онлайн-ігри та дивитися потокове відео. Послуга буде доступна для смартфонів, планшетів і ноутбуків, при цьому кожен пасажир зможе підключати кілька пристроїв одночасно”, — йдеться у прес-релізі Air France.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ