Новини України та Світу

Угода про штучний інтелект в ЄС відхилена Apple, хоча OpenAI та Google висловили підтримку

Share
Час читання: 2 хв.

Користувачі з ЄС, які сподіваються на позитивні новини щодо Apple Intelligence, можуть засмутитися. Поточний конфлікт між Apple і європейськими регуляторами щодо ряду питань, включаючи штучний інтелект, продовжує розвиватися. Як повідомляє Politico, новий пакт щодо ШІ, ініційований ЄС, отримав підтримку таких компаній, як OpenAI, Google і Microsoft, проте Apple не приєдналася до нього.

Apple заявила, що “взаємодіє” з регуляторами в ЄС для реалізації функцій Apple Intelligence для своїх користувачів. Проте цей останній крок свідчить про те, що ситуація не виглядає надто обнадійливо.

Зазначимо, що новий пакт підтримали 115 компаній, багато з яких є великими гравцями на ринку штучного інтелекту. Серед них:

  • Adobe
  • Amazon
  • Google
  • Microsoft
  • OpenAI
  • Samsung

Проте Apple і Meta відмовилися підписати цей пакт.

Як пишуть Пітер Гек і Матьє Полле для Politico, ініціатива ЄС щодо контролю за штучним інтелектом почала реалізовуватися з труднощами, оскільки технологічні гіганти Meta та Apple не захотіли долучитися до цього зобов’язання.

Усі компанії повинні дотримуватися правил, зазначених у пакті, відповідно до європейського законодавства щодо штучного інтелекту, яке буде впроваджене поетапно протягом найближчих років. Мета цього добровільного пакту — змусити компанії якнайшвидше виконати вимоги нового закону.

Apple та Meta виглядають конкурентами не лише в інших сферах, але й займають аналогічну позицію щодо цього нового пакту.

Сподіваюсь, Apple знайде спосіб впровадити функції ШІ для своїх користувачів в ЄС. Якщо питання не буде вирішено, це негативно вплине на компанію та її клієнтів. Поступове введення функцій Apple Intelligence означає, що на компанію не буде значного тиску, щоб укласти угоду найближчим часом. Однак цікаво буде дізнатися, чи вплине відсутність ШІ на продажі iPhone 16 у країнах ЄС.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Представлено Redmi Note 14 Pro+: акумулятор на 6200 мАг, телефотокамера та захист IP69

    У Китаї відбулася презентація смартфонів Redmi Note 14 Pro та Redmi Note 14 Pro+. Ці…

    26.09.2024

    Кількість видалених акаунтів у соцмережі X зросла втричі

    Соціальна мережа X (колишній Twitter) оприлюднила новий звіт щодо модерації контенту за першу половину 2024…

    26.09.2024

    Що ви можете робити з USB-C на iPhone 16

    Усі моделі iPhone 16 тепер оснащені роз’ємом USB-C, який замінює попередній Apple Lightning. Цей новий…

    26.09.2024

    Названо 10 змін прийдешнього OnePlus 13 порівняно з OnePlus 12

    На YouTube-каналі Fiiber поділилися інформацією про очікування від нового флагмана OnePlus 13. Смартфон буде презентовано…

    26.09.2024

    iPhone 16 Pro порівняли за якістю фото і відео з iPhone 5S

    В інтернеті поширена думка, що якість фото на нових iPhone практично не відрізняється від попередніх…

    26.09.2024

    Скільки пам’яті iPhone потребуватимуть АІ-функції Apple Intelligence

    Нові функції Apple Intelligence, що базуються на генеративному ШІ, займуть невелику кількість внутрішньої пам'яті на…

    26.09.2024