Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього штучного інтелекту в опублікованій статті. Він прогнозує, що протягом наступних десятиліть нас чекатимуть такі технологічні досягнення, які для наших предків здавалися б неможливими або навіть магічними.

Реклама

Альтман зазначає, що людство стало набагато здібнішим з часом, проте це не завдяки генетичним змінам, а через розвиток суспільної інфраструктури, яка сьогодні перевершує можливості будь-якої окремої людини. Штучний інтелект, за його словами, надасть інструменти для вирішення складних задач, дозволяючи досягти результатів, які раніше здавалися недосяжними. Він переконаний, що прогрес продовжиться, і майбутні покоління зможуть досягти того, що нам зараз видається фантастикою.

«Хоч це не станеться миттєво, скоро ми зможемо співпрацювати з ШІ, щоб досягати результатів, яких самостійно не змогли б досягти. З часом у кожного буде своя команда віртуальних експертів з різних галузей, які допомагатимуть створювати майже все, що ми можемо собі уявити. Наші діти матимуть доступ до віртуальних репетиторів, які навчатимуть будь-яких предметів у зручному темпі та мовою», — пише Альтман.

Він вважає, що з розвитком ШІ людство зможе досягти процвітання, яке наразі виглядає недосяжним. Альтман передбачає, що в майбутньому кожен отримає вигоду від покращення рівня життя.

«ШІ-моделі стануть автономними помічниками, здатними виконувати важливі завдання, такі як координація медичної допомоги. З часом ці системи допоможуть створювати ще більш досконалі технології, що призведе до наукових проривів у всіх сферах», — зазначає глава OpenAI.

Альтман вірить, що в майбутньому людство зможе створити надрозум. Хоча на це може знадобитися багато часу, він переконаний, що це — лише питання часу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ