Новини України та Світу

Головна функція WhatsApp і Viber може бути небезпечною для користувачів

Share
Час читання: < 1 хв.

Експерти попередили про небезпеку, яку можуть приховувати листівки, що надсилаються через месенджери, такі як WhatsApp і Viber. Ця функція дуже популярна: за даними, 62% користувачів використовують її для привітань з нагоди дня народження, Нового року та інших свят.

Як зазначають фахівці, зловмисники можуть використовувати листівки для кібератак, метою яких є викрадення акаунтів, особистих даних або навіть грошей. Наприклад, шахраї можуть надсилати картинку з посиланням на фішинговий сайт, що збільшує ризик стати жертвою обману. Існують також випадки, коли надсилають картинку з прев’ю відео і архівом, який нібито містить програму для перегляду. Насправді, всередині архіву може бути шкідливий файл, що заражає пристрій вірусом.

Для захисту від таких атак рекомендується уникати переходу за підозрілими посиланнями і не завантажувати файли від незнайомців. Крім того, варто активувати двофакторну аутентифікацію на всіх доступних облікових записах, особливо в соціальних мережах, месенджерах та банківських сервісах.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    OpenAI активно рухається до 3-ї фази ШІ та залучає таланти для команди

    Компанія OpenAI знову привертає увагу своїми амбітними планами щодо розвитку штучного інтелекту. Під керівництвом дослідника…

    21.09.2024

    Qualcomm оголосила про наміри купити Intel

    Один із провідних світових виробників чіпів Qualcomm планує придбати компанію-конкурента Intel. Про це повідомило видання…

    21.09.2024

    США планують значну військову допомогу для України

    Сполучені Штати оголосять про великий пакет озброєнь для України вже наступного тижня, але, за словами…

    21.09.2024

    Нова пошта випустила оновлений мобільний застосунок

    Головна його відмінність – тепер ви можете керувати Новою поштою самостійно. Більше не треба дзвонити…

    21.09.2024

    У Краківці затримано контрабанду ноутбуків Apple в рейсовому автобусі

    На кордоні з Польщею прикордонники виявили незадекларовану партію техніки. У рейсовому автобусі знайшли 61 ноутбук…

    21.09.2024

    iPhone 17 Pro не отримає Face ID під дисплеєм

    Останні чутки щодо iPhone 17 Pro стали несподіваними: аналітик Росс Янг спочатку стверджував, що новинка…

    21.09.2024