Головна функція WhatsApp і Viber може бути небезпечною для користувачів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Експерти попередили про небезпеку, яку можуть приховувати листівки, що надсилаються через месенджери, такі як WhatsApp і Viber. Ця функція дуже популярна: за даними, 62% користувачів використовують її для привітань з нагоди дня народження, Нового року та інших свят.

Реклама

Як зазначають фахівці, зловмисники можуть використовувати листівки для кібератак, метою яких є викрадення акаунтів, особистих даних або навіть грошей. Наприклад, шахраї можуть надсилати картинку з посиланням на фішинговий сайт, що збільшує ризик стати жертвою обману. Існують також випадки, коли надсилають картинку з прев’ю відео і архівом, який нібито містить програму для перегляду. Насправді, всередині архіву може бути шкідливий файл, що заражає пристрій вірусом.

Для захисту від таких атак рекомендується уникати переходу за підозрілими посиланнями і не завантажувати файли від незнайомців. Крім того, варто активувати двофакторну аутентифікацію на всіх доступних облікових записах, особливо в соціальних мережах, месенджерах та банківських сервісах.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ