Тепер і безготівкою буде не розплатитися: НБУ пропонує оновити порядок безготівкових розрахунків

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Національний банк України пропонує оновити Інструкцію про безготівкові розрахунки у національній валюті для користувачів платіжних послуг.

Реклама

Причини для оновлення

“Зміни обумовлені необхідністю врахування пропозицій учасників платіжного ринку, які надійшли до Національного банку, та спрямовані на покращення порядку безготівкових розрахунків у національній валюті, а також на посилення захисту прав користувачів,” — йдеться у повідомленні.

Запропоновані зміни

  • Уточнити регулювання питань, що стосуються Інструкції.
  • Уточнити реквізити платіжної інструкції, ініційованої одержувачем.
  • Визначити документ (повідомлення) та його реквізити, які підтверджуватимуть прийняття до виконання платіжної інструкції платника його постачальником платіжних послуг (повідомлення надаватиметься платнику податків його постачальником платіжних послуг).
  • Врегулювати питання надання постачальником платіжних послуг одержувачу інформації про зарахування коштів на його рахунок після кожного такого зарахування.
  • Встановити перелік обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, оформленої постачальником платіжних послуг за платника.
  • Врегулювати питання примусового списання (стягнення) коштів з рахунку платника, що закрито з ініціативи платника або його постачальника платіжних послуг або змінено з ініціативи постачальника платіжних послуг платника.
  • Розмежувати реквізити платіжної інструкції, що оформлюється органом державної виконавчої служби або приватним виконавцем, та контролюючим органом.
  • Уточнити норми перевірки реквізитів платника його постачальником платіжних послуг у платіжній інструкції стягувача.

Ці зміни відображені у проекті постанови правління НБУ “Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки у національній валюті користувачів платіжних послуг”.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ