Новини України та Світу

Vodafone зробив важливу заяву: як виявилось, впливає на життя всіх українців

Share
Час читання: < 1 хв.

Vodafone Україна продемонструвала стабільність бізнесу та позитивні результати в першій половині 2024 року, що підтверджує звіт компанії, як зазначає Мінфін.

Фінансові показники

Протягом перших шести місяців 2024 року Vodafone отримав виторг у розмірі 11,7 млрд грн. Показник OIBDA (операційний прибуток до амортизації) склав 6,408 млрд грн, що забезпечує маржу OIBDA на рівні 54,7%.

Чистий прибуток компанії становить 1,95 млрд грн, що на 14% менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Зниження прибутку обумовлене коливаннями валютного курсу. У другому кварталі 2024 року середній дохід на одного користувача (ARPU) склав 115,8 грн на місяць.

Ріст клієнтської бази

Значним фактором зростання компанії стало збільшення кількості клієнтів. Вперше за півріччя мобільна мережа Vodafone отримала 700 тисяч нових абонентів. Крім того, понад 250 тисяч користувачів активно користуються послугами фіксованого інтернету компанії.

Інвестиції в інфраструктуру

Vodafone продовжує активно реінвестувати прибуток у розвиток телекомунікаційної інфраструктури. У першій половині 2024 року компанія вклала 2,12 млрд грн у капіталовкладення в інфраструктуру України. Загалом за останні 2,5 роки повномасштабної війни Vodafone інвестував в українську інфраструктуру 11,36 млрд грн.

Основні пріоритети інвестицій включають підвищення енергостійкості об’єктів мобільного зв’язку, розширення ємності мобільних мереж та будівництво мереж фіксованого доступу до Інтернету на основі сучасної технології GPON.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Vodafone
  • Останні записи

    GPT-4 витрачає до трьох пляшок води на кожні 100 слів

    Дослідження, проведене Каліфорнійським університетом у Ріверсайді та опубліковане у The Washington Post, виявило високі витрати…

    19.09.2024

    Показано L-подібну батарею iPhone 16 Pro Max зі сталевою оболонкою

    Apple розпочне продажі iPhone 16 Pro Max та інших моделей 20 вересня, але деякі користувачі…

    19.09.2024

    Інсайдери: iPhone 17 отримає 3-нм чіпи, тоді як 2-нм техпроцес з’явиться лише у деяких версіях iPhone 18

    Лінійка iPhone 17, яка очікується наступного року, буде оснащена процесорами, виготовленими за вдосконаленою 3-нанометровою технологією…

    19.09.2024

    Експерт порівняв камери iPhone 16 Pro Max, Samsung Galaxy S24 Ultra та Google Pixel 9 Pro XL

    iPhone 16 Pro Max, який надійде у продаж завтра, вже пройшов тестування від численних блогерів,…

    19.09.2024

    Instagram зробив всі акаунти підлітків приватними

    Instagram представив новий пакет функцій для захисту підлітків, включаючи оновлені налаштування конфіденційності, посилений батьківський контроль…

    19.09.2024

    WhatsApp додасть ще одну популярну функцію з Telegram

    Розробники WhatsApp продовжують вдосконалювати функціонал свого популярного месенджера. Згідно з порталом WABetaInfo, наступне оновлення принесе…

    19.09.2024