Vodafone зробив важливу заяву: як виявилось, впливає на життя всіх українців

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Vodafone Україна продемонструвала стабільність бізнесу та позитивні результати в першій половині 2024 року, що підтверджує звіт компанії, як зазначає Мінфін.

Реклама

Фінансові показники

Протягом перших шести місяців 2024 року Vodafone отримав виторг у розмірі 11,7 млрд грн. Показник OIBDA (операційний прибуток до амортизації) склав 6,408 млрд грн, що забезпечує маржу OIBDA на рівні 54,7%.

Чистий прибуток компанії становить 1,95 млрд грн, що на 14% менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Зниження прибутку обумовлене коливаннями валютного курсу. У другому кварталі 2024 року середній дохід на одного користувача (ARPU) склав 115,8 грн на місяць.

Ріст клієнтської бази

Значним фактором зростання компанії стало збільшення кількості клієнтів. Вперше за півріччя мобільна мережа Vodafone отримала 700 тисяч нових абонентів. Крім того, понад 250 тисяч користувачів активно користуються послугами фіксованого інтернету компанії.

Інвестиції в інфраструктуру

Vodafone продовжує активно реінвестувати прибуток у розвиток телекомунікаційної інфраструктури. У першій половині 2024 року компанія вклала 2,12 млрд грн у капіталовкладення в інфраструктуру України. Загалом за останні 2,5 роки повномасштабної війни Vodafone інвестував в українську інфраструктуру 11,36 млрд грн.

Основні пріоритети інвестицій включають підвищення енергостійкості об’єктів мобільного зв’язку, розширення ємності мобільних мереж та будівництво мереж фіксованого доступу до Інтернету на основі сучасної технології GPON.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ