Власники Mac обурені новою масовою проблемою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У мережі з’явилася інформація про нову атаку шкідливого програмного забезпечення, спрямовану на macOS, що змусило дослідників безпеки опублікувати публічне попередження.

Реклама

Багато власників Mac вважають свої пристрої більш захищеними від вірусів і троянів порівняно з Windows-користувачами, але це далеко не так. Як повідомляє MacRumors, новий троян, відомий як Cthulhu Stealer, маскується під нешкідливий софт, такий як CleanMyMac, GTA VI, або навіть утиліти Adobe, щоб обманом змусити користувача встановити його на комп’ютер. Після інсталяції та спроби відкрити заражену програму, вбудований захист macOS Gatekeeper видає стандартне попередження про відсутність підпису, яке користувач може легко обійти.

Якщо програму все ж запустити, троян швидко проникає в систему і починає красти особисті дані: облікові записи з «Зв’язки ключів», історію браузера, cookie, акаунти Telegram, криптогаманці та інше. Вся ця інформація миттєво передається на сервери хакерів. Особлива небезпека Cthulhu Stealer полягає в тому, що він продається в даркнеті всього за $500, що робить його доступним для широкого кола хакерів, незалежно від їхніх цілей або місця знаходження.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ