Новини України та Світу

За місяць до запуску iPhone 16 Foxconn наймає 50 тисяч нових працівників

Share
Час читання: 2 хв.

Можна повірити, що залишилося всього кілька тижнів до презентації серії iPhone 16 від Apple? Конвеєри контрактних виробників працюють без перерви, збираючи нові моделі. Як повідомляє англомовний веб-сайт Business Korea, Foxconn додала 50 000 нових працівників на свою фабрику в Чженчжоу. Здається, наче запуск серії iPhone 15 був лише вчора, і вже є деяка сумна нотка, оскільки мій iPhone 15 Pro Max більше не буде серед актуальних моделей.

Минулого місяця ми повідомляли, що Foxconn розпочала набір нових працівників на свою найбільшу фабрику в Чженчжоу. У соцмережах і на сайтах вакансій Foxconn пропонує оплату в 25 юанів на годину (приблизно 3,52 долара США) і бонус у 7500 юанів (близько 1046,51 доларів США), що більше, ніж 6000 юанів, запропонованих у червні.

Ми вже увійшли в пік сезону поставок iPhone, який триває з цього місяця до кінця року. Apple розраховує випустити 90 мільйонів iPhone 16 за цей період, що на 10% більше, ніж торік. Минулого року компанія відвантажила 81 мільйон моделей iPhone 15 у другій половині 2023 року. Оскільки завод у Чженчжоу є найбільшим у світі з виробництва iPhone і Apple очікує на збільшення поставок на 10%, не дивно, що Foxconn найняла більше працівників.

Очікування збільшення поставок iPhone 16 порівняно з iPhone 15 цього року зумовлене новими технологіями. Наприклад, функціональність Apple Intelligence AI вимагатиме 8 ГБ оперативної пам’яті, тому вона буде доступна лише для iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max і всіх моделей iPhone 16. Крім того, iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max матимуть більші дисплеї: 6,3 і 6,9 дюйма відповідно, порівняно з 6,1-дюймовим екраном iPhone 15 Pro і 6,7-дюймовим дисплеєм iPhone 15 Pro Max.

Foxconn продовжує виробництво iPhone та інших продуктів Apple у Китаї, але також планує використовувати свій завод у Сріперумбудурі, Індія, для виготовлення iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. Це буде перший випадок, коли Apple виготовлятиме актуальні моделі iPhone Pro в Індії. Компанія сподівається в майбутньому перенести все виробництво з Китаю, щоб уникнути наслідків можливого відновлення мит на імпорт з Китаю.

iPhone 16 Pro отримає перископічний об’єктив Tetraprism, який був представлений на iPhone 15 Pro Max і забезпечує 3-кратний оптичний зум. Ультраширока камера серії Pro матиме сенсор на 48 МП. Очікується, що iPhone 16 Pro та iPhone 16 Plus отримають 3-нм процесор A18, тоді як iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max будуть оснащені чіпом A18 Pro, що є вдосконаленою версією A18. Обидва чіпсети будуть виготовлені компанією TSMC за допомогою 3-нм технології другого покоління (N3E).

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Apple Watch Series 10 планували оснастити вимірюванням артеріального тиску

    Виробники розумних годинників, зокрема Apple, постійно прагнуть розширити можливості відстеження медичних показників, проте не всі…

    17.09.2024

    Екс-керівник Samsung затриманий за підозрою у крадіжці напівпровідникових розробок

    Колишнього керівника Samsung арештували за звинуваченням у крадіжці напівпровідникових технологій для створення нової компанії в…

    17.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає дизайн, натхненний Galaxy Note 7

    Samsung планує оновити дизайн флагманського смартфона Galaxy S25 Ultra, наблизивши його зовнішній вигляд до моделі…

    17.09.2024

    Розкриті кодові імена для п’яти смартфонів Google Pixel 10

    Компанія Google продовжує активно розвивати свій сегмент смартфонів і не має наміру зупинятися на досягнутому.…

    17.09.2024

    iPhone 16 не справив враження на потенційних покупців, iPhone 15 все ще лідирує

    Кожного разу, коли на ринок виходить нова серія смартфонів Apple, з'являється інсайдер, який обіцяє справжню…

    17.09.2024

    Забудьте про складки: Samsung може випустити телефон, який можна згортати

    Ми знаходимося в епіцентрі конкурентної боротьби на ринку преміум-смартфонів, де такі компанії, як Samsung, Google,…

    17.09.2024