За місяць до запуску iPhone 16 Foxconn наймає 50 тисяч нових працівників

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Можна повірити, що залишилося всього кілька тижнів до презентації серії iPhone 16 від Apple? Конвеєри контрактних виробників працюють без перерви, збираючи нові моделі. Як повідомляє англомовний веб-сайт Business Korea, Foxconn додала 50 000 нових працівників на свою фабрику в Чженчжоу. Здається, наче запуск серії iPhone 15 був лише вчора, і вже є деяка сумна нотка, оскільки мій iPhone 15 Pro Max більше не буде серед актуальних моделей.

Реклама

Минулого місяця ми повідомляли, що Foxconn розпочала набір нових працівників на свою найбільшу фабрику в Чженчжоу. У соцмережах і на сайтах вакансій Foxconn пропонує оплату в 25 юанів на годину (приблизно 3,52 долара США) і бонус у 7500 юанів (близько 1046,51 доларів США), що більше, ніж 6000 юанів, запропонованих у червні.

Ми вже увійшли в пік сезону поставок iPhone, який триває з цього місяця до кінця року. Apple розраховує випустити 90 мільйонів iPhone 16 за цей період, що на 10% більше, ніж торік. Минулого року компанія відвантажила 81 мільйон моделей iPhone 15 у другій половині 2023 року. Оскільки завод у Чженчжоу є найбільшим у світі з виробництва iPhone і Apple очікує на збільшення поставок на 10%, не дивно, що Foxconn найняла більше працівників.

Реклама

Очікування збільшення поставок iPhone 16 порівняно з iPhone 15 цього року зумовлене новими технологіями. Наприклад, функціональність Apple Intelligence AI вимагатиме 8 ГБ оперативної пам’яті, тому вона буде доступна лише для iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max і всіх моделей iPhone 16. Крім того, iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max матимуть більші дисплеї: 6,3 і 6,9 дюйма відповідно, порівняно з 6,1-дюймовим екраном iPhone 15 Pro і 6,7-дюймовим дисплеєм iPhone 15 Pro Max.

Foxconn продовжує виробництво iPhone та інших продуктів Apple у Китаї, але також планує використовувати свій завод у Сріперумбудурі, Індія, для виготовлення iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. Це буде перший випадок, коли Apple виготовлятиме актуальні моделі iPhone Pro в Індії. Компанія сподівається в майбутньому перенести все виробництво з Китаю, щоб уникнути наслідків можливого відновлення мит на імпорт з Китаю.

iPhone 16 Pro отримає перископічний об’єктив Tetraprism, який був представлений на iPhone 15 Pro Max і забезпечує 3-кратний оптичний зум. Ультраширока камера серії Pro матиме сенсор на 48 МП. Очікується, що iPhone 16 Pro та iPhone 16 Plus отримають 3-нм процесор A18, тоді як iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max будуть оснащені чіпом A18 Pro, що є вдосконаленою версією A18. Обидва чіпсети будуть виготовлені компанією TSMC за допомогою 3-нм технології другого покоління (N3E).

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ