В ЄС власники iPhone отримали доступ до торрент-додатків

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Європейські користувачі iPhone тепер можуть завантажувати торент-додатки через альтернативний магазин AltStore PAL, який додав кілька ексклюзивних програм, недоступних в офіційному App Store. Серед новинок – AppleiTorrent, qBitControl, а також додаток для знайомств PeopleDrop.

Реклама

iTorrent є торрент-клієнтом для iPhone та iPad, що дозволяє завантажувати торенти без необхідності робити джейлбрейк. qBitControl – це віддалений клієнт для qBittorrent, який дозволяє керувати торентами з iOS-пристроїв. PeopleDrop – платформа для знайомств, яка дозволяє знайти людей поблизу в офлайн-режимі.

У AltStore PAL також з’явився додаток UTM SE – емулятор операційних систем Windows, Linux та macOS для iOS. Примітно, що UTM SE також став доступним в App Store, отримавши схвалення Apple на початку червня.

Нагадаємо, Apple заборонила торенти в своєму офіційному магазині додатків, аргументуючи це тим, що вони «часто використовуються для порушення прав третіх осіб». Однак вступ у дію Закону про цифрові ринки ЄС (DMA) послабив контроль Apple над своїм магазином, надавши користувачам iOS у Євросоюзі більше свободи та вибору в установці додатків.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtheverge.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ