Новини України та Світу

Microsoft обійшла Nvidia і стала найдорожчою компанією в світі

Share
Час читання: < 1 хв.

Гігант із виробництва чіпів зі штучним інтелектом (ШІ) недовго утримував перше місце з вівторка, маючи ринкову вартість у $3,34 трлн.

Але тепер акції Nvidia впали до $130,78, у результаті вартість компанії знизилася приблизно до $3,22 трлн. Microsoft повернула собі звання лідера, утримавшись на рівні понад $3,3 трлн.

Зростанню Nvidia сприяло її домінуюче становище у сфері те, що аналітики називають «новим золотом чи нафтою у технологічному секторі» – чіпів, які забезпечують роботу штучного інтелекту.

Nvidia, Microsoft і Apple, вартість кожної з яких перевищує $3 трлн, змагаються у боротьбі за звання найдорожчої компанії світу.

Хоча Nvidia зайняла перше місце лише на короткий час, деякі аналітики прогнозують, що конкуренція між трьома технологічними виробниками залишатиметься гострою.

“Ми вважаємо, що протягом наступного року в гонці за ринкову частку $4 трлн у технологічному секторі на першому місці будуть Nvidia, Apple і Microsoft”, – йдеться в записці Wedbush Securities, опублікованій на початку цього тижня.

Акції Nvidia стрімко зростають завдяки зростаючому попиту на чіпи для навчання та запуску генеративних моделей ШІ, таких як ChatGPT від OpenAI.

Компанія також отримала значний зиск від ажіотажного попиту на майнінг біткоїну в 2020 році, що призвело до різкого зростання продажів її відеокарт.

Зростання компанії відбилося на популярності її боса Дженсена Хуанга, який став відомий частково завдяки своїй популярності на рідному Тайвані, де фанати ставляться до нього як до рок-зірки.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    iFixit випустили свій аналіз внутрішнього дизайну моделей iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max

    Команда iFixit провела аналіз внутрішньої конструкції iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, виявивши…

    28.09.2024

    На смартфонах Xiaomi з’явиться технологія для інтеграції з Windows

    Xiaomi інтегрувала додаток Link to Windows від Microsoft у свої нові флагманські смартфони Xiaomi 14T…

    28.09.2024

    Xiaomi 15 на базі чіпа Snapdragon 8 Elite вийде 23 жовтня

    Компанія Xiaomi оголосила дату презентації свого нового флагманського смартфона — Xiaomi 15. Пристрій, який буде…

    28.09.2024

    ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нікому не цікавим

    Глава компанії Rabbit, Джессі Лю, повідомив про те, що фірмовий ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нецікавим…

    28.09.2024

    Окуляри Apple Vision Pro отримають потужний чип M5 і підтримку ШІ

    Окуляри Apple Vision Pro мають потужний чіп M5 і підтримку штучного інтелекту. Компанія Apple розпочала…

    28.09.2024

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту, дотримуючись успішного старту останнього ремейку від…

    28.09.2024