Microsoft обійшла Nvidia і стала найдорожчою компанією в світі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Гігант із виробництва чіпів зі штучним інтелектом (ШІ) недовго утримував перше місце з вівторка, маючи ринкову вартість у $3,34 трлн.

Реклама

Але тепер акції Nvidia впали до $130,78, у результаті вартість компанії знизилася приблизно до $3,22 трлн. Microsoft повернула собі звання лідера, утримавшись на рівні понад $3,3 трлн.

Зростанню Nvidia сприяло її домінуюче становище у сфері те, що аналітики називають «новим золотом чи нафтою у технологічному секторі» – чіпів, які забезпечують роботу штучного інтелекту.

Nvidia, Microsoft і Apple, вартість кожної з яких перевищує $3 трлн, змагаються у боротьбі за звання найдорожчої компанії світу.

Хоча Nvidia зайняла перше місце лише на короткий час, деякі аналітики прогнозують, що конкуренція між трьома технологічними виробниками залишатиметься гострою.

“Ми вважаємо, що протягом наступного року в гонці за ринкову частку $4 трлн у технологічному секторі на першому місці будуть Nvidia, Apple і Microsoft”, – йдеться в записці Wedbush Securities, опублікованій на початку цього тижня.

Акції Nvidia стрімко зростають завдяки зростаючому попиту на чіпи для навчання та запуску генеративних моделей ШІ, таких як ChatGPT від OpenAI.

Компанія також отримала значний зиск від ажіотажного попиту на майнінг біткоїну в 2020 році, що призвело до різкого зростання продажів її відеокарт.

Зростання компанії відбилося на популярності її боса Дженсена Хуанга, який став відомий частково завдяки своїй популярності на рідному Тайвані, де фанати ставляться до нього як до рок-зірки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ