Rheinmetall представив новий гібрид танка та системи ППО

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На виставці Eurosatory 2024 німецький оборонний гігант Rheinmetall представив інноваційний гібрид танка Pz.87 (швейцарський варіант Leopard 2) і башти ППО Skyranger 35. Ця система є наступним кроком у мобільній протиповітряній обороні після успіху системи Gepard, яка вже допомагає Збройним Силам України протистояти російським безпілотникам і ракетним атакам.

Реклама

Skyranger 35 оснащений одноствольною 35-мм гарматою Oerlikon, яка забезпечує скорострільність до 1000 пострілів на хвилину і має дальність стрільби до 4 кілометрів. Незважаючи на те, що гармата має лише один ствол, вона відповідає швидкості стрільби Gepard і використовує програмований повітряний боєприпас AHEAD. Цей боєприпас створює осколкові хмари, які підвищують вірогідність ураження повітряних цілей.

Україна висловила зацікавленість у цих системах і розглядає можливість установки Skyranger на шасі бронеавтомобілів Boxer і Lynx.

Система Skyranger 35 здатна протистояти дозвуковим крилатим ракетам і безпілотникам-камікадзе, що робить її надійним варіантом для захисту критичної інфраструктури.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоwheel-news.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ