SpaceX представила компактну антену Starlink Mini для супутникового інтернету

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

SpaceX вперше представила офіційні зображення супутникової антени Starlink Mini, яка стане доступна клієнтам через кілька місяців. Компанія випустила оновлення програми Starlink, в якій представлена ​​інформація про майбутній продукт. Прикріплені зображення підтверджують, що новинка стане компактнішою версією стандартної супутникової «тарілки» Starlink V4. За інформацією FCC, Mini Dish за розмірами можна порівняти з Apple MacBook.

Реклама

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск (Elon Musk) прокоментував ситуацію, написавши в соціальній мережі X: «Я щойно встановив її [антену Starlink Mini] прямо зараз і пишу цю посаду через космос. Потрібно було [на встановлення] менше 5 хвилин. Легко переноситься у рюкзаку. Цей продукт змінить світ».

В іншому повідомленні Маск пообіцяв, що Starlink Mini буде коштувати «приблизно вдвічі дешевше за стандартну тарілку», що передбачає ціну від $250 до $300. У США компанія зараз продає більшу стандартну антену Starlink V4 за $499.

За твердженням Маска, Starlink Mini забезпечує швидкість завантаження 100 Мбіт/с і швидкість вивантаження 11,5 Мбіт/с при відносно низькій затримці 23 мілісекунди. Новинка працює повільніше в порівнянні зі стандартною антеною Starlink V4, але її швидкості достатньо для задоволення повсякденних потреб в інтернеті, включаючи потокову передачу 4K.

SpaceX готується запропонувати міні-антену «в окремих районах за кілька місяців». За словами Маска, «Mini може стати чудовим недорогим варіантом хорошого резервного підключення до інтернету, якщо провідна лінія вийде з ладу».

Клієнтська база SpaceX для Starlink минулого місяця досягла 3 мільйонів користувачів і новий продукт може зацікавити багатьох із них. Ключове питання полягає у розмірі щомісячної плати, яку встановить SpaceX, особливо якщо антена буде використовуватись як тимчасове рішення. Нині багато користувачів США за тарифом Starlink для резидентів платять $120 на місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: