Новини України та Світу

YouTube планує впровадити серверну рекламу, яку неможливо заблокувати

Share
Час читання: < 1 хв.

Адміністрація YouTube продовжує активно боротися з блокувальниками реклами, щоб розширити кількість передплатників Premium. Проте спільнота користувачів чинить значний опір. У результаті, YouTube може вдатися до впровадження реклами на рівні сервера, що може мати серйозні наслідки.

Неофіційний додаток YouTube Vanced використовував механізм перехоплення файлів з платформою, дозволяючи насолоджуватися оригінальним контентом без реклами. Новіша версія, проект ReVanced, модифікує оригінальний додаток YouTube, інтегруючи деякі функції Premium, включаючи блокування реклами. Додатково, краудсорсинговий проект SponsorBlock дозволяє користувачам пропускати інтеграцію реклами спонсорів, що значно покращує досвід перегляду.

Користувачі SponsorBlock розмічують нативну інтеграцію у відео, інформація зберігається у загальному репозиторії, та інші глядачі спокійно пропускають зазначені сегменти. Але ще одна спроба Google здатна порушити роботу цього налагодженого механізму. Як повідомила команда SponsorBlock у соцмережі X, адміністрація YouTube почала експериментувати із впровадженням реклами на стороні сервера. Відомостей про це нововведення небагато, але воно, очевидно, може зробити неактуальними посилання на відео з тимчасовими мітками та маркери розділів. При цьому сама платформа YouTube завжди знатиме тривалість реклами, яку сама інтегрує, тому вона зможе відповідним чином коригувати тимчасові мітки.

Ускладнення механізмів показу реклами – необхідне зло для бізнесу YouTube, який залежить від цієї реклами. Тому користувачам, які страждають від неї, рекомендують вдаватися і до радикальних заходів — наприклад, користуватися VPN з IP-адресами країн, де реклами на YouTube немає: у М’янмі, Албанії, Узбекистані чи Росії.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Youtube
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024