Новини України та Світу

Київстар попереджає про можливі проблеми зі зв’язком під час відключення електроенергії

Share
Час читання: 2 хв.

Відключення електроенергії через дефіцити в енергосистемі вплинули на роботу мобільних операторів, але компанія «Київстар» докладає зусиль, щоб клієнти безперервно залишалися на зв’язку навіть під час блекаутів. Про методи, які застосовує компанія, повідомила пресслужба Київстар.

Забезпечення абонентів мобільним зв’язком вимагає постійного і стабільного енергопостачання. Тому Київстар зосередився на інвестиціях в енергонезалежність: з 2022 року компанія вклала понад 1 млрд грн у купівлю акумуляторів, генераторів та джерел безперебійного живлення.

Станом на червень 2024 року на базових станціях встановлено 113 тис. нових акумуляторів (АКБ), які забезпечують роботу базових станцій до 4 годин без зовнішнього живлення. 2,3 тис. базових станцій обладнані генераторами, що вчетверо більше, ніж у 2022 році.

У компанії зазначають, що попри встановлення енергообладнання йому потрібен деякий час для підзарядки, а через неточні графіки відключень, які, до того ж, постійно змінюються, акумулятори не встигають повністю зарядитися. Тому телеком-оператори та провайдери фіксованого інтернету не завжди можуть забезпечувати безперебійну роботу мережі.

Попри це, у Київстар націлені на захист мобільної мережі, у зв’язку з чим на станціях встановлюються генератори.

“Для забезпечення роботи генераторів за час повномасштабного вторгнення компанія вже використала понад 1,3 млн. літрів дизпалива та 0,5 млн. літрів бензину”, – заявили у пресслужбі Київстар.

Крім цього, в компанії докладають безліч зусиль для підготовки до майбутньої зими: здійснюється додаткові закупівлі акумуляторів та збільшується парк генераторів. Але, як зазначили у Київстарі, підключити до автономної генерації всі без винятку об’єкти телеком-мереж технічно неможливо, тому під час тривалих відключень можуть виникати перебої зі зв’язком.

“Ми сподіваємось на розуміння українців та зважене ставлення громадян до використання послуг зв’язку у випадках блекаутів. Важливо, щоб користувачі утримувалися від використання важкого контенту (перегляд відео, здійснення відеодзвінків) через мобільний інтернет під час блекаутів, тоді акумулятори на базових станціях зможуть працювати довше. Якщо у населеному пункті відсутня електроенергія, краще спілкуватися за допомогою дзвінків, SMS та текстових повідомлень у месенджерах”, – заявили в компанії, а також нагадали про послугу “Національний роумінг”, яка дозволяє підключатися до будь-якої доступної мобільної мережі.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    iPhone 17 отримає значні оновлення дисплея

    За інформацією Росса Янга з Display Supply Chain, iPhone 17, iPhone 17 Slim (який замінить…

    21.09.2024

    Тестування iPhone 16 Pro показало вразливість нових ультратонких рамок

    iPhone 16 і iPhone 16 Pro вже на ринку, а разом із ними з’явилися й…

    21.09.2024

    Google висміює Apple за запізніле впровадження RCS у новій рекламі

    Вийшла нова реклама з серії #BestPhonesForever, і Google знову кепкує з Apple, точніше, Pixel насміхається…

    21.09.2024

    Незважаючи на критику, фанати Apple масово купують iPhone 16

    Деякі вважають презентацію iPhone 16 однією з найбільш нудних подій Apple. Відомі інсайдери навіть відзначають…

    21.09.2024

    Перші живі зображення PlayStation 5 Pro за 700 доларів

    Sony презентувала PlayStation 5 Pro, яка буде коштувати 700 доларів і вийде у продаж у…

    21.09.2024

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024