Новини України та Світу

Шахрайство з підробленими iPhone призвело до втрати мільйонів доларів для Apple

Share
Час читання: < 1 хв.

Apple завжди оперативно бореться з новими типами шахрайських схем. Однак афери рідко досягають таких великих розмірів, як у останньому випадку. Наразі в американському штаті Каліфорнія п’ятьох людей звинувачують у шахрайстві: як повідомляє в прес-релізі від 31 травня газета Los Angeles Daily News, було завдано збитків на загальну суму 12,3 мільйона доларів.

Шахрайство завжди працювало за тією ж схемою: люди приносили в магазини Apple Store підроблені дешеві копії справжніх пристроїв Apple, таких як iPhone або iPad. Там вони стверджували, що їхні пристрої не працюють та вимагали заміни. У магазинах Apple співробітники змінювали контрафактну продукцію на нову оригінальну. Повідомляється, що загалом злочинці вчинили шахрайство 16 000 разів.

Для своїх надзвичайно дешевих підробок шахраї використали дійсні серійні номери реально проданих продуктів Apple. Злочинці співпрацювали з спільниками з Китаю, які виготовляли дешеві продукти з підробленими серійними номерами. Оригінали потім продавалися на китайському ринку.

Щоб замінити сліди, шахраї відвідували до 10 магазинів Apple Store на день у Південній Каліфорнії в період із грудня 2024 року до березня 2024 року. Вони маскувались, використовуючи, серед іншого, підроблені адреси, орендовані поштові скриньки та інші прийоми для заплутування слідів.

Серійні номери отримали від пристроїв, які інші люди фактично купили в магазинах Apple в США і на які ще діяла гарантія. Таким чином, ці клієнти більше не могли висувати свої гарантійні претензії.

П’ятьом обвинуваченим тепер висунуто звинувачення у 22 злочинах. Процес має розпочатися найближчим часом. Якщо вина буде доведена, їм буде пред’явлено численні звинувачення, включаючи шахрайство, крадіжку особистих даних та торгівлю контрафактною продукцією.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Будівельні гіганти інвестують $75 млн у низьковуглецевий цемент

    CRH і Holcim, два провідних гравці у будівельній галузі, інвестують $75 млн у Sublime Systems,…

    27.09.2024

    Шахраї використовували TikTok для злому користувачів Microsoft

    Як повідомляє видання SiliconANGLE, посилаючись на звіт Cofense, зловмисники почали використовувати соціальну мережу TikTok для…

    27.09.2024

    Оновлений iPad 11: Чого очікувати від бюджетної моделі Apple

    Apple працює над оновленням бюджетного ‌iPad‌, який не отримував змін із 2022 року. Оскільки це…

    27.09.2024

    Apple відмовиться від впровадження функцій ШІ на території ЄС через нове законодавство

    Компанія Apple розглядає можливість не запускати свої нові функції на базі штучного інтелекту, відомі як…

    27.09.2024

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024