Новини України та Світу

Apple не збирається випускати конкурента для ChatGPT

Share
Час читання: < 1 хв.

Поява чат-бота ChatGPT від OpenAI застала зненацька найбільші технологічні компанії світу, зокрема Apple. Багато хто кинувся створювати конкурентів і деякі вважали, що Apple займеться тим самим. Йшлося навіть назву чат-бота Apple GPT. Деякі були впевнені, що Apple представить його на конференції розробників WWDC на початку літа. Потім на нього чекали у складі операційної системи iOS 18 восени.

Тепер з’являється інформація про те, що Apple не веде розробок свого чат-бота і має намір користуватися іншими засобами поширення генеративного штучного інтелекту. Існувала інформація про те, що Apple співпрацює з OpenAI над впровадженням ChatGPT у свої пристрої. У Apple могли вирішити не ризикувати мільярдами доларів для створення чат-бота, перевага якого над ChatGPT далеко не гарантована.

Очікується, що ChatGPT увійде до складу голосового помічника Siri та iOS 18. У недавньому інформаційному бюлетені журналіста Bloomberg Марка Гурмана говорилося, що власний чат-бот Apple не дотягує до сучасного рівня. Таким чином, у Apple не залишалося інших варіантів, окрім партнерства з OpenAI.

Також була інформація про те, що Apple вела переговори з компанією Google щодо впровадження Gemini на iPhone. У результаті перевагу віддали OpenAI. Що стане результатом цього партнерства, можна розповісти на відкритті конференції WWDC 2024.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleChatGPT
  • Останні записи

    Інсайдери показали Apple Watch X з 2-дюймовим дисплеєм на CAD-рендерах

    Чутки свідчать, що Apple планує суттєво оновити Apple Watch до десятої річниці пристрою, і 91mobiles…

    26.06.2024

    ChatGPT для macOS став доступним для всіх користувачів без обмежень

    Компанія OpenAI оголосила, що додаток ChatGPT для Mac став доступним для всіх користувачів. Хоча додаток…

    26.06.2024

    Canalys опублікував новий рейтинг продажу повністю бездротових навушників

    У першому кварталі 2024 року компанія Canalys опублікувала список найбільших поставок бездротових навушників в материковому…

    26.06.2024

    Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

    Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання…

    26.06.2024

    Оновлення прошивки для AirPods та Beats усувають критичну проблему безпеки

    Оновлення прошивки для навушників AirPods і Beats вирішує важливу проблему безпеки, яка може дозволити шахраям,…

    26.06.2024

    Google вирішила прибрати нескінченну прокручування результатів пошуку

    Google прийняла рішення припинити використання функції безкінечної прокрутки у своїх пошукових результатах. Ця функція, схожа…

    26.06.2024