США хоче обмежити Китаю доступ до найрозвиненіших моделей ШІ

США хоче обмежити Китаю доступ до найрозвиненіших моделей ШІ
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Агентство Reuters, посилаючись на власні джерела, пише, що США розглядають можливість обмеження доступу Китаю до найсучасніших моделей штучного інтелекту. Зокрема, йдеться про програмне забезпечення та системи на кшталт ChatGPT.

Над запровадженням таких обмежень працює Міністерство торгівлі країни. У міністерстві вважають за можливе розробити регуляторні заходи для обмеження експорту систем штучного інтелекту, методи роботи яких тримаються в секреті. Таким чином Вашингтон міг би перешкодити Пекіну розвивати передові технології у себе вдома.

США стурбовані здатністю Китаю використовувати моделі штучного інтелекту, які можуть аналізувати текст і зображення і створювати контент, який може бути використаний, наприклад, для кібератак або у військових цілях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі у США власники великих програм з потужними моделями штучного інтелекту з закритим вихідним кодом можуть вільно продавати доступ до своїх програм без контролю з боку уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОreuters.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.