Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні антимонопольного законодавства. При цьому сторона звинувачення протягом останніх тижнів неодноразово заявляла, що американська компанія навмисно знищувала докази, зокрема видаляючи внутрішні листування своїх співробітників.

За інформацією Міністерства юстиції США, корпорація Google настійно рекомендувала своїм співробітникам відключити збереження історії чатів, якщо в них обговорювалися особливо чутливі теми щодо домовленостей про розподіл доходів, а також угод щодо поширення мобільних додатків. Сторона звинувачення наголошує, що подібні заходи зміцнили монопольне становище корпорації Google на американському та міжнародному ринках пошукових систем.

Адвокат Міністерства юстиції США Кеннет Дінцер у процесі судового засідання заявив, що подібна поведінка корпорації має антиконкурентний характер і спрямована на навмисне приховування відомостей про порушення антимонопольного законодавства.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Суддя Аміт Мехта наголосив, що політика зберігання документів у корпорації Google «залишає бажати кращого». Крім цього, він здивувався, що американська корпорація, будучи однією з найбагатших на планеті, загалом запровадила подібну практику відключення збереження історії чатів співробітниками.

Представник корпорації Google у суді Коллет Коннор під час засідання заявила, що відсутність листування співробітників у внутрішніх чатах ніяк не впливає на перебіг розгляду, тому що в них не міститься жодної цінної інформації у справі. Проте суд заперечив, наголосивши, що для розгляду необхідно знати, які саме дані були стерті.

Кеннет Дінцер зазначив, що корпорація Google проінформувала про це тільки генерального прокурора штату Техас, при цьому не поширивши таку важливу інформацію на федеральний уряд. Такий підхід, як заявив адвокат, не відповідає зобов’язанням щодо розкриття даних відповідно до американських федеральних правил цивільного судочинства.

Журналісти зазначають, що остаточне рішення у цій справі суд винесе наприкінці літа чи на початку осені 2024 року. Якщо корпорація Google програє цей суд, на неї можуть бути накладені зобов’язання щодо поділу бізнесу. Крім того, також можливі санкції за знищення доказів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОarstechnica.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.