Робот Spot, схожий на собаку, працюватиме для відлякування диких тварин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Собакоподібний робот Spot компанії Boston Dynamics – це неймовірно моторна машина, яку вже чотири роки можуть випробувати як колегу по роботі в різних галузях.

Компанія Ford вже використовувала Spot для сканування мінливого планування одного зі своїх підприємств, а також для виконання різних завдань на нафтогазовидобувному судні в Норвегії.

Однак останнє застосування Spot спрямоване не стільки на підвищення ефективності роботи, скільки на те, щоб налякати місцевих диких тварин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Влада міжнародного аеропорту Фербенкс на Алясці сподівається, що вид робота, якого назвали Аврора, відлякає птахів та інших істот, якщо вони наблизяться до території аеропорту, особливо до злітно-посадкової смуги. Потрапляння птахів у двигуни літаків є серйозною проблемою для безпеки операторів аеропортів. Існуючі методи відлякування включають гучні звуки, як-от сигналізація та сирени, а також докладаються зусилля, щоб зробити навколишнє середовище менш гостинним для диких тварин.

Департамент транспорту і громадських споруд Аляски нещодавно опублікував на Instagram коротке відео, що демонструє нового співробітника, який, за його словами, “підвищить безпеку і поліпшить роботу аеропорту”.

Аврора буде задіяна восени, коли почнеться сезон перелітних птахів, повідомляє Anchorage Daily News, але чиновники також хочуть подивитися, як на робота відреагують такі тварини, як лосі та ведмеді. Щоб зробити “Аврору” ефективнішою, до робота буде прикріплено маскування, яке зробить його схожим на койота або лисицю.

“Єдина мета цього робота – грати роль хижака і викликати в диких тварин таку реакцію, не вдаючись до інших засобів”, – сказав нещодавно Раян Марлоу, керівник програми в Департаменті транспорту Аляски. Якщо “Аврорі” вдасться утримати диких тварин на відстані, чиновники розглянуть можливість відправки додаткових роботів в інші аеропорти регіону.

Але що, якщо вона зазнає невдачі? У цьому разі аеропорт може подумати про страшнішого робота, який використовується в Японії для відлякування ведмедів від сіл і міст. Проблема лише в тому, що він настільки огидний, що в підсумку може налякати і пасажирів аеропорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.