Apple готова прийняти вимоги Європейського Союзу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Apple Inc. оголосила, що вона прийме вимоги Європейського союзу і припинить перешкоджати можливості додатків для потокової передачі музики повідомляти користувачів про операції за межами App Store. При цьому компанія все одно стягуватиме комісію за ці продажі.

Реклама

Виробник iPhone з Купертіно, штат Каліфорнія, заявив у п’ятницю, що додатки для потокового передавання музики в їхньому App Store в Європі тепер можуть містити посилання на веб-сайт розробника, щоб інформувати користувачів про альтернативні способи придбання передплати. Це рішення було ухвалено після того, як регулятори в Брюсселі наклали на компанію штраф у розмірі 1,8 мільярда євро за ймовірну антиконкурентну діяльність.

Однак, компанія Apple заявила, що стягуватиме комісію до 27% з продажів, здійснених через зовнішні посилання на веб-сайтах розробників, якщо користувач здійснив покупку в App Store протягом семи днів після переходу за посиланням.

У березні Європейська комісія зобов’язала Apple виключити антиконкурентні пункти з їхніх контрактів з музичними розробниками і наклала на компанію великий штраф за таку практику після тривалого розслідування, розпочатого компанією Spotify Technology SA зі Стокгольма. Spotify заявила, що змушена була підвищити вартість своїх підписок через контроль, який Apple чинить на роботу App Store.

Після того, як Apple розкритикувала рішення ЄС, обіцяючи подати апеляцію, компанія заявила, що регулятори не змогли обгрунтувати шкоду для споживачів та ігнорували те, що ринок працює успішно і швидко зростає. Apple, яка раніше стягувала комісію до 30%, заявила, що рішення Європейської комісії не стосується структури їхніх комісійних зборів.

Spotify заявила, що Apple не виконала вимоги ЄС, що дозволяють розробникам музичних додатків вільно спілкуватися зі своїми користувачами. Представник Spotify, Джинн Моран, заявила, що настав час для суворих заходів, щоб забезпечити користувачам реальний вибір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: