Новини України та Світу

Вирішено головну проблему браузерів

Share
Microsoft розробила несподівано простий і корисний інструмент, що дозволяє користувачеві контролювати кількість оперативної пам’яті, яка доступна браузеру. Функція проходить тестування в експериментальних версіях Edge Canary.

 

Сучасні браузери, особливо Google Chrome, сумно відомі своїми звірячими апетитами в споживанні оперативної пам’яті пристроїв. Ця проблема стає справжнім головним болем для власників ноутбуків та ПК з невеликою кількістю ОЗП (до 16 ГБ) – браузер доводиться просто закривати під час запуску інших ресурсомістких програм та ігор.

Microsoft Edge запропонує користувачам елегантне вирішення цієї проблеми – спеціальний пункт керування споживанням пам’яті. Переміщаючи повзунок, користувач зможе вибрати, скільки ОЗП буде доступно браузеру. У тестовому збиранні мінімальний поріг обмежений 1 ГБ пам’яті.

Звичайно, суворі обмеження споживання оперативної пам’яті призведуть до того, що багато вкладок будуть вивантажуватися з пам’яті, а загальна продуктивність браузера знизиться. Важливо розуміти, що Microsoft не розробила будь-якого нового алгоритму стиснення даних, тому чекати на стабільну роботу від такої системи не варто.

Цілком ймовірно, що нова функція найчастіше використовуватиметься у випадках, коли браузер працює у фоні (наприклад, граючи роль музичного плеєра).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Meta працює над власними навушниками з камерою та штучним інтелектом

    Як ми звикли чути з 2023 року, сфера застосування штучного інтелекту розширюється. Компанії змагаються за…

    17.05.2024

    Samsung Galaxy M35 показали наживо (відео)

    Galaxy M35 з'явився на консолі Google Play лише кілька днів тому, а це означає, що…

    17.05.2024

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024

    ASUS розкрила характеристики свого ноутбука на Snapdragon X Elite

    В'єтнамське відділення ASUS випадково опублікувало зображення та характеристики першого ноутбука компанії з процесором Qualcomm Snapdragon…

    17.05.2024

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024