Вирішено головну проблему браузерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Microsoft розробила несподівано простий і корисний інструмент, що дозволяє користувачеві контролювати кількість оперативної пам’яті, яка доступна браузеру. Функція проходить тестування в експериментальних версіях Edge Canary.

 

Сучасні браузери, особливо Google Chrome, сумно відомі своїми звірячими апетитами в споживанні оперативної пам’яті пристроїв. Ця проблема стає справжнім головним болем для власників ноутбуків та ПК з невеликою кількістю ОЗП (до 16 ГБ) – браузер доводиться просто закривати під час запуску інших ресурсомістких програм та ігор.

Microsoft Edge запропонує користувачам елегантне вирішення цієї проблеми – спеціальний пункт керування споживанням пам’яті. Переміщаючи повзунок, користувач зможе вибрати, скільки ОЗП буде доступно браузеру. У тестовому збиранні мінімальний поріг обмежений 1 ГБ пам’яті.

Звичайно, суворі обмеження споживання оперативної пам’яті призведуть до того, що багато вкладок будуть вивантажуватися з пам’яті, а загальна продуктивність браузера знизиться. Важливо розуміти, що Microsoft не розробила будь-якого нового алгоритму стиснення даних, тому чекати на стабільну роботу від такої системи не варто.

Цілком ймовірно, що нова функція найчастіше використовуватиметься у випадках, коли браузер працює у фоні (наприклад, граючи роль музичного плеєра).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.