Новини України та Світу

Apple стверджує, що її модель штучного інтелекту перевершує GPT-4

Share
Час читання: 2 хв.

У дослідницькому документі Apple під назвою “ReALM: еталонна роздільна здатність як мовне моделювання” ідеться: “Ми також порівнюємо GPT-3.5 і GPT-4, до того ж наша найменша модель досягає продуктивності, яку можна порівняти з продуктивністю GPT-4, а наші більші моделі істотно перевершують його”.

При цьому будуть враховуватися елементи на екрані пристрою і контекст того, які завдання активно виконуються. По суті, це дає змогу таким помічникам, як Siri, набагато краще розуміти, що користувач не тільки робить, а й збирається робити за допомогою підказок. Він аналізує візуальні аспекти того, що відбувається на екрані, щоб краще зрозуміти суть і загальну картину.

Продуктивність, на думку дослідників Apple, перебуває на одному рівні, а іноді й краща, ніж у її провідних конкурентів OpenAI. Ще один аспект, на який слід звернути увагу, полягає в тому, що ця технологія виконується на пристрої. Це дуже схожий на Apple підхід, який допомагає підтримувати тісний зв’язок між апаратним і програмним забезпеченням, але при цьому забезпечує більш просунутий комфорт для користувача. Це також допомагає вирішити питання конфіденційності, які мають першорядне значення для клієнтів Apple.

Apple активно розширює все, що пов’язано з ШІ, наприклад купуючи такі стартапи, як DarwinAI. Скасування Apple свого автомобіля Apple Car також, призвело до переходу цих співробітників в області пов’язані зі штучним інтелектом, що показує, що Apple розуміє, в якому напрямку їй потрібно рухатися.

Apple не новачок у випробуваннях нових технологій, хоча вона часто робить це після того, як конкуренти намагалися піти тим самим шляхом. Apple Vision Pro – це пристрій, який може отримати величезну вигоду від штучного інтелекту, надаючи користувачам ще більш яскраві враження.

Голосовий помічник Apple Siri гостро потребує оновлення. Коли справа доходить до голосових помічників, його часто вважають відстаючим у більшості галузей. Схоже, що з впровадженням штучного інтелекту в Siri він може почати розвиватися більш швидкими темпами.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Telegram перестав працювати в Україні: подробиці збою

    Користувачі Telegram по всьому світу, включно з Україною, ввечері 1 жовтня зіткнулися з масовим збоєм…

    01.10.2024

    Функції Galaxy AI від Samsung стануть платними з 2025 року

    Samsung має намір запровадити платну передплату на деякі функції своєї ШІ-системи Galaxy AI з 2025…

    01.10.2024

    Android почав блокувати програми, завантажені зі сторонніх ресурсів

    На початку вересня стало відомо про новий спосіб Google боротьби з піратством. Розробникам надали інструментарій,…

    01.10.2024

    Телефон для літніх людей повинен мати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс

    Вибір смартфона для людини похилого віку — завдання, що вимагає особливої ​​уваги. Наш експерт Митник…

    01.10.2024

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024

    MacRumors: iPhone 16 Pro Max не підтримує заряджання 45 Вт

    Незважаючи на заяви Apple про підтримку швидкої зарядки потужністю 45 Вт в iPhone 16, незалежні…

    01.10.2024