Новий рекорд – провідний інтернет прискорили в 4,5 млн разів

Новий рекорд - провідний інтернет прискорили в 4,5 млн разів
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інженери з Астонського університету досягли рекордної швидкості передачі даних дротовим інтернетом. Про це повідомляє пресслужба вишу.

Вченим вдалося прискорити оптоволоконні мережі до 301 Тбіт/с. Це приблизно в 4,5 мільйона разів швидше, ніж середня швидкість передачі даних в домашньому інтернеті (69,4 Мбіт/с). Такого прискорення вдалося досягти завдяки розширенню довжини хвиль, що використовуються для передачі інформації.

Для цього інженери розробили спеціальні пристрої (оптичні підсилювачі), які розширюють діапазон довжин хвиль, на яких можуть працювати оптоволоконні мережі. Звичайний дротовий інтернет використовує для передачі даних хвилі в діапазонах C і L, але підсилювач додає до інтернету додаткові діапазони E і S.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий рекорд - провідний інтернет прискорили в 4,5 млн разів

Вчені порівнюють це з відтворенням кольорів на екрані. Чим більше кольорів може підтримувати екран, тим більше інформації можна передати на одному дисплеї. Те ж саме стосується і дротових мереж: чим більше різних хвиль, тим вища швидкість передачі даних.

Автори статті дають зрозуміти, що їхні ідеї можуть бути застосовані повсюдно, оскільки не потрібно замінювати самі кабелі, а лише модернізувати використовувані оптичні підсилювачі. Таким чином, людство зможе збільшити швидкість інтернету в багато-багато десятків разів без особливих витрат.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.