WhatsApp тестує суперкорисну функцію, якої немає в жодному месенджері

WhatsApp тестує суперкорисну функцію, якої немає в жодному месенджері
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники WhatsApp працюють над кількома нововведеннями, зокрема однією дуже корисною можливістю – підтримка спілкування з користувачами інших месенджерів. Налаштування, які мають вмикати цю опцію, помічені у свіжій бета-версії WhatsApp для Android.

Користувач зможе зайти в налаштування WhatsApp і відкрити доступ іншим месенджерам – тоді люди зможуть писати йому в цей месенджер, навіть якщо самі вони користуються іншими програмами. Також можна вказати, через які конкретно месенджери буде вестися листування.

Наразі ці налаштування здебільшого порожні, тому скористатися новою можливістю поки що не вийде. Очевидно, що перед розробниками WhatsApp стоїть дуже складне й амбітне завдання, адже їм необхідно забезпечити сумісність їхнього месенджера з чужими протоколами передавання даних, а їхній код у більшості випадків закритий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не варто думати, що кросмесенджерне спілкування – ініціатива розробників WhatsApp, зовсім ні. Річ у тім, що вони зобов’язані реалізувати його на вимогу Єврокомісії, яка нещодавно прийняла нову редакцію закону Digital Markets Act (того самого, завдяки якому повинні з’явитися сторонні магазини додатків для iOS). Не виключено, що сумісність WhatsApp з іншими месенджерами з’явиться виключно в країнах Євросоюзу, а на іншій території вона буде заблокована, адже вимоги Єврокомісії поширюються не на всі держави.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.