Супутниковий зв’язок в iPhone врятував життя групі із шести туристів

Супутниковий зв'язок в iPhone врятував життя групі із шести туристів
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Випробування, що випало на долю однієї сім’ї в Національному лісі Маунт-Худ цього тижня, наочно демонструє потенціал функції Apple Emergency SOS через супутник. Заблукала група, що складалася з чотирьох дорослих і двох неповнолітніх, зіткнувшись із суворими погодними умовами, поклалася на свій iPhone.

Згідно з пресрелізом офісу шерифа округу Клакамас, у вівторок, 19 березня, один із членів сім’ї використовував Emergency SOS для зв’язку з екстреними службами після напруженого походу зі значним набором висоти. В умовах обмеженого доступу до стільникового зв’язку або Wi-Fi супутникова функція виявилася безцінною.

Попри те, що зв’язок було встановлено близько 7:30 вечора, складні погодні умови та рельєф місцевості завадили рятувальним роботам. Пошуково-рятувальна служба задіяла всюдиходи, але не змогла дістатися до сім’ї тієї ночі. Наземні бригади знайшли їх холодними, мокрими і зневодненими близько 6:00 ранку наступного дня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розглядалося питання про допомогу вертольота, але через погодні умови це виявилося неможливим. Нарешті, із сусіднього округу прибув снігохід, який, долаючи складний рельєф упродовж кількох годин, зміг доправити сім’ю в безпечне місце до 19:30 середи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.