Apple і Google разом зроблять iOS знову великою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple веде переговори з Google про спільну роботу над iOS 18. Про це пише MacRumors .

Згідно з джерелом, йдеться про нейромережеві функції, які стануть ключовими нововведеннями iOS 18 і мають повністю перевернути досвід використання “яблучної” ОС. Судячи з усього, Apple покладає на ШІ такі великі надії, що готова заради неї скооперуватися з Google.

Основним предметом переговорів є нейромережевий рушій Gemini AI, який Google представила зовсім недавно. Apple наполягає, щоб більшість операцій відбувалися прямо на пристрої; це має вигідно відрізняти iOS від інших ОС і додатків, які зазвичай здійснюють обчислення в хмарі, а отже, прив’язані до інтернету.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз компанії ведуть “активні переговори” про те, щоб дозволити Apple ліцензувати деякі ШІ-алгоритми Google для реалізації своїх ідей, що стосуються iOS 18. Є ймовірність, що результатом угоди стане якийсь єдиний для двох компаній бренд, оскільки Google навряд чи погодиться повністю передати свої напрацювання конкуренту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.