Новини України та Світу

Стала відома європейська ціна Samsung Galaxy Book 4 Edge на базі Qualcomm Snapdragon X Elite

Share
Час читання: 2 хв.

Samsung працює над новим доповненням до серії Galaxy Book під назвою Galaxy Book 4 Edge. Це перший ноутбук компанії на базі процесора Qualcomm Snapdragon X Elite.

Нещодавно ноутбук з’явився на тестовій платформі Geekbench, продемонструвавши вражаючу продуктивність. Завдяки витоку інформації від Роланда Куандта з WinFuture, ми тепер знаємо подробиці про ціни на Samsung Galaxy Book 4 Edge в Європі. Але спочатку трохи деталей.

Всередині знаходиться процесор Snapdragon X Elite. Це 12-ядерна ARM SoC з новими процесорними ядрами “Oryon” і “Phoenix”, розробленими колишніми дизайнерами чіпів Apple.

Очікується, що завдяки новій платформі Qualcomm Galaxy Book 4 Edge буде працювати від батареї значно довше, ніж його аналоги на базі Intel. Чутки також припускають, що процесор може поставлятися з інтегрованим 5G-модемом, хоча це ще не було офіційно підтверджено.

Крім того, очікується, що ноутбук матиме 14-дюймовий дисплей, 16 ГБ оперативної пам’яті (без можливості розширення) та твердотільний накопичувач на 512 ГБ.

З усім цим, Galaxy Book 4 Edge коштуватиме близько 1800 євро. Тож це, безумовно, преміальна пропозиція, як і інші моделі лінійки Galaxy Book 4 від Samsung. Для порівняння, Galaxy Book 4 Pro з 14-дюймовим дисплеєм і процесором Intel Core коштує 1899 євро.

Дивно, але очікувана ціна Galaxy Book 4 Edge навіть вища, ніж у нового Apple MacBook Air M3 в Німеччині, де 13-дюймова модель наразі доступна за 1759 євро.

Щодо доступності, повідомляється, що Samsung Galaxy Book 4 Edge не з’явиться у продажу, ймовірно, до червня. Залишається тільки з’ясувати, як цей ноутбук на базі ARM буде працювати і чи зможе він дійсно кинути виклик домінуванню Apple на ринку преміум-ноутбуків.

Kairov Vitaliy

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

Опублікував
Kairov Vitaliy
  • Останні записи

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024

    Експерти розібрали Samsung Galaxy S24 FE і оцінили його ремонтопридатність

    YouTube-канал PBKreviews провів повне розбирання нового смартфона Galaxy S24 FE, щоб оцінити його ремонтопридатність. Що…

    30.09.2024

    Sony прискорить розробки ігор для PlayStation за допомогою штучного інтелекту

    Компанія Sony прагне зробити процес створення ігор для PlayStation більш ефективним та якісним, використовуючи передові…

    30.09.2024

    Яким має бути сучасний ноутбук для роботи

    Технології не стоять на місці - це стосується абсолютно всього. Поговоримо про ноутбуки. Уявімо ситуацію,…

    30.09.2024

    Нове дослідження: Використання фітнес-браслетів шкодить психіці

    Вчені з Льєжського університету в Бельгії провели дослідження, яке показало, що надмірне використання фітнес-браслетів та…

    30.09.2024

    Apple готує розумний гаджет для дому з homeOS

    Apple готується до запуску нового пристрою для розумного будинку, який може вийти вже 2025 року.…

    30.09.2024