Козирки Vision Pro тріскаються, і ніхто не знає чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У невеликого, але зростаючого числа людей тріскається по центру переднє скло окулярів Vision Pro від Apple. Причина залишається загадкою, оскільки власники стверджують, що не упускали, не поводилися з гарнітурою і жодним чином з нею не поводилися. Після того як 18 днів тому стався випадок, ще кілька власників повідомили про ту саму проблему за останні 48 годин.

Власники стурбовані, оскільки Vision Pro, перший просторовий комп’ютер Apple, є ультрапреміальним пристроєм. Крім стартової ціни в 3500 доларів, перспектива оплачувати дорогий ремонт незрозумілих проблем ще більше збільшує вартість.

Apple не зробила офіційної заяви про те, чому деякі козирки Vision Pro тріскаються, і як вона буде вирішувати цю проблему. Є багато припущень і кілька підказок, які можуть допомогти вам уникнути цієї проблеми. Якщо ви платите за ремонт, то заміна переднього скла обійдеться вам у 800 доларів. Якщо ви придбаєте план Apple Care+ за 500 доларів, вартість знизиться до 300 доларів, тож ви однаково залишитеся у збитку на 800 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше повідомлення було опубліковано на Reddit користувачем Wohinbistdu 5 лютого 2024 року, всього через три дні після того, як Apple представила Vision Pro. Слабка біла лінія тягнеться вгору від нижнього центру скла, нагадуючи тріщини, які з’являлися в першому поколінні телефонів-розкладачок.

Звісно, Vision Pro не складається. Однак у цій ділянці він має складний вигин, який закручується за нижній край і водночас згинається вгору, щоб звільнити місце для носа. Чи не занадто складне виробництво скла в Apple? За наявними даними, були проблеми з виробництвом, які затримали запуск Vision Pro. Ця складна скляна поверхня також закриває датчик лідара, і є ймовірність, що тріщина може вплинути на відображення глибини.

У результаті божевільного випробування на падіння з висоти 10 футів козирок Vision Pro тріснув, як автомобільне захисне скло. Але, судячи з повідомлень власників Vision Pro, падіння не були проблемою.

Після того як старший співробітник служби підтримки Apple спочатку відмовив у заміні пристрою, а потім зіткнувся із затримками через те, що місцевий Apple Store був надто зайнятий, учора Wohinbistdu нарешті отримав заміну для Vision Pro, який несподівано тріснув.

Учасник Redditor dornbirn dornbirn отримав 417 upvotes за заголовок, що привертає увагу: “Cracked! Але не впала”. І тріщина Vision Pro від inphenite – найгірший приклад. Лінія розбитого скла проходить зверху вниз, різко контрастуючи з глянцевим чорним кольором передньої панелі. У ContributionFar8997 вийшов чудовий крупний план проблеми.

Деякі люди повідомляють, що залишають гарнітури Vision Pro на зарядці з одягненою захисною передньою кришкою. Деякі також кладуть їх у чохол. Оскільки батарея Vision Pro є зовнішньою, немає жодних причин для того, щоб теплове розширення батареї вплинуло на гарнітуру і скло. Проте, якщо ви залишаєте акумулятор на зарядці, буде безпечніше вимкнути Vision Pro і відключити його від мережі на ніч.

Якщо ви вже страждаєте від тріснутого переднього скла Vision Pro, майте на увазі, що служба підтримки Apple може не мати офіційної відповіді, тому, якщо ваш запит відхилено одним представником, спробуйте ще раз. Наступний співробітник може запропонувати безкоштовну заміну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.