Anthropic презентує нову модель штучного інтелекту Claude 3: краще за ChatGPT та Gemini

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Стартап Anthropic, створений колишніми співробітниками OpenAI та підтримуваний великими компаніями, такими як Google та Amazon, оголосив про випуск нової моделі штучного інтелекту під назвою Claude 3. Відмінною особливістю цієї моделі є її мультимодальність, що дозволяє їй розуміти як текстову, так і візуальну інформацію.

Реклама

Представники компанії стверджують, що Claude 3 перевершує своїх конкурентів з Google та OpenAI. За словами генерального директора Anthropic, Даріо Амодея, ця модель може бути порівняна з Rolls-Royce серед існуючих моделей штучного інтелекту, таких як GPT-4 та Gemini 1.0.

Нова версія Claude 3 представлена у трьох варіаціях: Claude 3 Haiku, Claude 3 Sonnet та Claude 3 Opus, остання з яких вважається найбільшою та найбільш розумною. Anthropic повідомляє, що моделі Opus та Sonnet вже доступні на платформі claude.ai та через її API, а Haiku буде доступний найближчим часом.

Крім того, Anthropic зауважує значні покращення в порівнянні з попередньою версією Claude 2.1. Зокрема, середня модель Sonnet працює вдвічі швидше за своїх попередників Claude 2 та Claude 2.1.

Anthropic навчила моделі Claude 3 на основі внутрішніх і зовнішніх даних, а також загальнодоступних даних станом на серпень 2023 року. Компанія також використовувала обладнання Amazon AWS та Google Cloud для навчання моделей.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоReuters

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ