Anthropic презентує нову модель штучного інтелекту Claude 3: краще за ChatGPT та Gemini

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Стартап Anthropic, створений колишніми співробітниками OpenAI та підтримуваний великими компаніями, такими як Google та Amazon, оголосив про випуск нової моделі штучного інтелекту під назвою Claude 3. Відмінною особливістю цієї моделі є її мультимодальність, що дозволяє їй розуміти як текстову, так і візуальну інформацію.

Реклама

Представники компанії стверджують, що Claude 3 перевершує своїх конкурентів з Google та OpenAI. За словами генерального директора Anthropic, Даріо Амодея, ця модель може бути порівняна з Rolls-Royce серед існуючих моделей штучного інтелекту, таких як GPT-4 та Gemini 1.0.

Нова версія Claude 3 представлена у трьох варіаціях: Claude 3 Haiku, Claude 3 Sonnet та Claude 3 Opus, остання з яких вважається найбільшою та найбільш розумною. Anthropic повідомляє, що моделі Opus та Sonnet вже доступні на платформі claude.ai та через її API, а Haiku буде доступний найближчим часом.

Крім того, Anthropic зауважує значні покращення в порівнянні з попередньою версією Claude 2.1. Зокрема, середня модель Sonnet працює вдвічі швидше за своїх попередників Claude 2 та Claude 2.1.

Anthropic навчила моделі Claude 3 на основі внутрішніх і зовнішніх даних, а також загальнодоступних даних станом на серпень 2023 року. Компанія також використовувала обладнання Amazon AWS та Google Cloud для навчання моделей.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоReuters

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: