Вихід чипсета Snapdragon 8 Gen 4 відбудеться в жовтні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про майбутній флагманський чіпсет Snapdragon 8 Gen 4 від Qualcomm з’являються все частіше. Внутрішньою назвою мобільного чипа є SM8750, а на різних платформах тестування вказується також під назвою “Sun”. З точки зору продуктивності він повинен перевершувати MediaTek Dimensity 9400 завдяки шести наявності спеціальних ядер Oryon. Qualcomm підтвердила, що вихід новинки відбудеться до кінця року.

Дон МакГуайр, директор з маркетингу компанії, розмістив на сторінці Snapdragon Insider в одній із заборонених на території Росії соціальних мереж відео, що розповідає про плани щодо Snapdragon 8 Gen 4. Передбачається, що чипсет дебютує на щорічному саміті Snapdragon, який відбудеться в жовтні цього року. Якщо судити з попередніх подій, то, найімовірніше, цей захід відбудеться на Гаваях.

Макгуайр також розповів про еволюцію історії NPU, натякаючи, що Snapdragon 8 Gen 4 може поставлятися з оновленим нейронним процесором. Однак компанії Qualcomm доведеться серйозно попрацювати над оптимізацією чипа для ефективного контролю енергоспоживання. Прийдешній процесор також зіткнеться з жорсткою конкуренцією з боку Exynos 2500, який вийде в 2025 році і буде вироблятися на техпроцесі Samsung 3GAP. Цілком можливо, що дебют Snapdragon 8 Gen 4 відбудеться у складі смартфона Xiaomi 15 або будь-якого іншого флагманського телефону одного з китайських виробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.